Lorenzo: Z Ducatijem bi lahko konkuriral Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 13. aprila 2020 .

Jorge Lorenzo verjame, da bi lahko, če bi v sezoni 2019 ostal na Ducatiju resno konkuriral Marcu Marquezu v boju za naslov svetovnega prvaka.

Potem, ko je prvo sezono (2017) na italijanskem motociklu zaključil brez zmage ter težavnem začetku naslednje so se pri Ducatiju odločili, da priložnost na tovarniškem motociklu za sezono 2019 raje ponudijo Danilu Petrucciju. To pa se je zgodilo tik pred dirko v Mugellu kjer je Španec dominiral od začetka do konca ter prišel do svoje prve zmage za moštvo iz Bologne. Ta zmaga pa je bila kot se je izkazalo znanilka njegovih dobrih predstav v nadaljevanju sezone, ki je trajala vse do dirke v Aragonu, kjer si je ob padcu v prvem krogu zlomil gleženj. Poškodba, ki tako nekako predstavlja začetek konca njegove kariere.

Po tem so se težave s poškodbami le še stopnjevale. Ob upokojitvi Danija Pedrosa se mu je v tovarniškem moštvu Honde ponudila še zadnja priložnost, da se vrne med najboljše. Vendarle pa Španec ni bil več tisti pravi in po klavrni lanski sezoni se je poslovil od aktivnega dirkanja. Ni pa dolgo zdržal stran od dirkaškega paddocka, saj je kmalu za tem postal Yamahin testni dirkač.

Ob pogledu nazaj na čas pri Ducatiju je trikratni svetovni prvak kot morebitno prelomnico navedel dirko v Misanu leta 2017. Tu je v zelo zahtevnih dežnih razmerah prepričljivo vodil nato pa s padcem zaključil dirko.

“Vsi poznate zgodbo z Ducatijem,” je za Sky Italia povedal Španec. “Veliko so investirali vame, saj sem pred tem že trikrat postal prvak. Moral sem upravičiti vso njihovo zaupanje, Po letu in pol pa smo bili še vedno brez zmage. Morda bi bila celotna zgodba drugačna, če bi dobil tisto dirko v Misanu. Razlog, da so me odslovili je bil finančne narave. Petrucci je bil zanje s finančnega vidika ugodnejši povrhu pa je še Italijan. Žal niso imeli več potrpljenja, da bi še malo počakali. Morda je bila odločitev sprejeta nekoliko prehitro.”

“Ravno takrat so namreč stvari začele delovati in smo se lahko borili za zmage. Toda bilo je prepozno. Menim, da bi se v sezoni 2019 lahko boril tudi za naslov.”