Lorenzo vztraja: Rossi je bil preagresiven

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2016 .

Jorge Lorenzo je dejal, da je po ogledu posnetka prehitevanja Valentina Rossija v Misanu, še trdneje prepričan v svoje – Italijan je bil preveč agresiven. Španec je po dirki za VN San Marina dejal, da ga je njegov moštveni kolega brez potrebe tako agresivno prehitel, saj je bil hitrejši in bi lahko to storil varneje.

Na tiskovni konferenci, kjer je prišlo do nove besedne vojne med dirkačema Yamahe, je Lorenzo dejal, da posnetka prehitevanja še ni videl, v sklopu dirke za VN Aragonije, ki bo ta konec tedna, pa so ga na tiskovni konferenci mediji povprašali, če je to zdaj že storil in če je o incidentu spremenil mnenje. “Pravzaprav sem še bolj trdno prepričan v to, kar sem trdil,” je dejal Španec. “Na stezi zaradi njegovega motorja nisem videl kakšno linijo je peljal, s posnetka pa se le ta vidi precej bolje in ja, še vedno trdim, da je bil preveč agresiven.”

Rossi pa prav tako svojega mnenja ni spremenil, kakor se tudi ni spremenil njegov odnos z Jorgejem. “Prehitevanje je bilo čudovito in v njem sem zelo užival,” je dejal Italijan. “Najin odnos z Jorgejem se od zadnje dirke lanske sezone ni spremenil. Najini pogledi se močno razlikujejo,” je še dodal.

Foto: Yamaha