Lorenzo vse upe polaga na nov Hondin oklep

Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2019 .

Jorge Lorenzo upa, da bo načrtovani nov Hondin oklep, ki mu bo na voljo po dirki v Barceloni vsaj nekoliko zmanjšal oziroma ublažil njegove težave z zaviranjem. Španec je razrkril, da sta njegovi največji težavi na Hondi zaviranje in vstop v zavoj.

Po končanem današnjem dnevu, ki ga je zaključil šele na dvajsetem mestu je priznal, da je veliko dela posvetil Hondini ergonomiji. Kljub temu pa ni našel napredka zaradi česar bo obdržal enake nastavitve kot v Le Mansu. Ob tem je dodal, da je v razvoju že nov oklep, ki mu naj bi bil na voljo po dirki v Barceloni, prihodnji dirki. Tako upa, da mu bo ta nudil večjo podporo na zaviranju.

“Danes smo preizkušali različne nastavitve motocikla. Uporabili smo isti rezervoar za gorivo kot v Le Mansu, takšnega kot uporablja tudi Marc. Toda na odpravi težave le na določenih področjih, na drugih pa je stanje slabše. Kljub temu ga bom najverjetneje obdržal ta dirkaški konec tedna. Ni najboljša rešitev pri zaviranju, toda omogoča nekoliko več svobode skozi zavoje. Počakal bom na nov oklep, ki mi bo dal več podpore na zaviranju. Ta oklep bo prinesel tudi novo aerodinamiko.”

Nad Lorenzovimi težavami ni presenečen niti Cal Crutchlow, saj je Mugello za Hondo ena najzahtevnješih stez.

“Niti najmanj nisem presenečen nad njegovimi težavami, saj je to ena najzahtevnješih stez za Hondin motocikel. Ob tem pa ena najlažjih za njegov lanski motocikel,” je dejal Britanec, ki je dan zaključil na osmem mestu, desetinko za Marquezom ter sekundo pred Lorenzom.

“Mislim, da bo imel tu precej težav takšna je žal situacija. Upam pa seveda, da za dobro vseh Hondinih dirkačev temu ne bo tako.”

Lorenzo je še dodal, da je njegov ritem za dirko veliko boljši od hitrosti na en hiter krog. Prav zato cilja na to, da bo imel v nedeljo lahko podoben ritem, kot tisti najhitrejši.

“Dopoldne sem imel precej težav s svojo konkrenčnostjo. Nisem imel dobrega občutka na motociklu, vendar pa je bilo iz kroga v krog bolje ter tako moj ritem niti nil bil slab. Menim, da vsaj na začetku dirke ritem najboljših med 1:47.9 in 1:48.0. Če se mi uspe voziti okoli 1:48.0 lahko dosežem dober rezultat. Trenutno imam težave na en kvalifikacijski krog, kar bi lahko predstavljajo težavo v boju za čim boljšo štartno pozicijo.”