Lorenzo vprašljiv tudi za nedeljsko dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2018 .

Jorge Lorenzo tik pred začetkom dirkaškega konca tedna v Montegiju ni prepričan ali bo nastopil na dirki. Dirkač Ducatija se je poškodoval na zadnjih dveh dirkah, zaradi poškodbe pa je izpustil že prejšnjo dirko na Tajskem. Nastop na nedeljski dirki v Montegiju naj bi bil tako odvisen od napredka celjenja poškodbe, toda Španec dan pred začetkom prvega prostega treninga čuti, da poškodba ni dovolj zaceljenja.

“Zelo sem razočaran. Po slikanju na Tajskem sem vedel, da zlom še vedno obstaja, vendar sem pričakoval, da se bo stanje izboljšalo in se bom na Japonskem počutil veliko bolje. Po resnici povedano pa se ne počutim nič bolje. Občutek je praktično enak kot takrat. V prvih dneh sem se sicer počutil nekoliko bolje, zato sem začel plavati in bolj trenirati, toda, ko malo bolj obremenim zapestje po nekaj urah začutim veliko bolečino.”

Lorenzo, ki bo sicer nastopil na prvem prostem treningu se zaveda, da na motociklu ne bo užival ter da se lahko stanje na naslednjih dveh dirkah še poslabša.

“Ne pričakujem, da se bom dobro počutil na motociklu, kljub temu bom poizkusil voziti motocikel, saj nikoli ne veš. Je zahtevno, saj za takšno poškodbo brez operacije potrebuješ veliko počitka, mi pa imamo sedaj tri dirke zapovrstjo. To naredi vse še bolj zahtevno. Seveda se lahko stanje poslabša, toda vem tudi, da se stanje do dirke v Avstraliji ne bo preveč spremenilo, Do dirke v Maleziji naj bi bilo že precej bolje. Kar me skrbi ni bolečina, saj sem nastopal že v hujših bolečinah, skrbi me, da nisem odšel na operacijo in se lahko kost ob močnih zaviranjih hitro premakne.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish