Lorenzo: Vinales lahko v prvi sezoni premaga Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2016 .

Jorge Lorenzo je povedal, da se veseli sodelovanja z Andreo Doviziosom, ki je igral ključno vlogo pri razvoju Ducatijevega motocikla. “Doviziosa je dobro imeti za moštvenega kolega,” je dejal Lorenzo. “Zelo pameten je, logično razmišlja in kolikor sem slišal, je zelo dober pri razvoju motocikla.”

Andrea Iannone bo ob koncu sezone s prihodom Lorenza moral zapustiti Ducati. Italijan je že podpisal pogodbo s Suzukijem, Lorenzo pa bi tudi z njim z veseljem sodeloval, če bi moštvo namesto njega zapustil Dovizioso.

“Ne bi me motilo, če bi Iannone ostal,” je pojasnil. “Hiter je in imava podoben slog vožnje. Zame bi bila oba dobra moštvena kolega, toda odločili so se pri Ducatiju. Več o moštvenem vzdušju bom vedel čez sedem ali osem mesecev, za zdaj pa je moj moštveni kolega Rossi in skupaj dirkava za Yamaho, prvenstvo pa je še dolgo.”

Lorenza pa bo v prihodnji sezoni na Yamahi zamenjal Maverick Vinales. Jorge je menjavo pozdravil in obenem opozoril Rossija: “Morda je eden izmed najbolj nadarjenih, najhitrejših in najbolj ambicioznih dirkačev v karavani. Odločitev, da ga izberejo za mojo zamenjavo, je bila za Yamaho lahka. Mislim, da se bo dobro znašel. Yamaha ima dober motor, Maverick pa je že danes eden izmed najboljših dirkačev, pa je star šele 21 let.

Prav lahko se zgodi, da bo že takoj hitrejši od Valentina. Pri dirkanju nikoli ne veš. ”

Lorenzo je ta konec tedna v Italiji prvič po kontroverznem finalu lanske sezone. Organizatorji so njemu in Marcu Marquezu dodelili varnostnika, v primeru da se kakšen Rossijev navijač ne bo uspel brzdati. Čeprav Lorenzo upa, da varnostnika ne bosta imela dela, je dejal, da sta pripravljena na vse. “V paddocku varovanje morda ni potrebno. Morda zunaj dirkališča. Rossi ima v Italiji veliko navijačev in težko je predvideti, kako se bodo navijači obnašali.  Varnostnika sta pripravljena varovati, če pa jima ne bo treba, bo to še toliko bolje.”

Foto: Yamaha

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

10 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje