Lorenzo vesel ogromne prednosti pred tekmeci

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2016 .

Jorge Lorenzo, aktualni svetovni prvak je priznal, da ima kot kaže pred tekmeci ogromno prednost, saj je bil kar dvakrat v treh dneh sekundo hitrejši od vseh tekmecev, vključno z moštvenim tekmecem Valentinom Rossijem na enakem motorju.

Španec je bil daleč najhitrejši ob koncu prvega dneva, v torek, ko je potekal drugi dan testiranj pa je bil le malenkost počasnejši od najhitrejšega Danila Petruccija, ki je svoj čas za razliko od Lorenza postavil na mehkih gumah. Dirkač Yamahe po počeni gume Lorisa Baza tisti dan ni mogel preizkusiti mehke zmesi.

Popustil pa ni niti zadnji dan, ko je postavil 0.976 sekunde hitrejši krog od moštvenega kolega Rossija.

Kar nekaj dirkačev ima težave s privajanjem na nove Michelinove gume, Lorenzo pa pravi, da že ponovno odkriva občutek, ki ga je imel na lanskih Bridgestonovih pnevmatikah. “Časi govorijo zase,” je dejal. “ekunda prednosti je ogromna prednost in prav poseben občutek je biti tako daleč spredaj. Michelin je sem pripeljal precej boljše prednje gume, še posebej zadnji dve različici pa sta mi dali dober občutek na motorju – podoben občutku, ki sem ga imel na Bridgestonovih gumah.”

Španec pa je pojasnil, da zadnji dan ni vozil z novim motorjem, temveč s hibridno mešanico lanskega in letošnjega. Za preizkus letošnjega se ni odločil, potem ko je Rossi dejal, da se na njem sam ne počuti dobro.

“Na samem motorju nismo preizkušali veliko stvari. Večinoma smo le prilagajali elektroniko, sam pa sem poskušal prilagoditi svoj stil vožnje novim gumam. Danes nisem preizkusil letošnjega motorja, vozili smo s hibridom med lanskim in letošnjim, saj zaradi dežja na voljo nismo imeli veliko časa.,” je pojasnil Španec.

Foto: Yamaha