Lorenzo v Montegiju brez težav s poškodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2015 .

Jorge Lorenzo je prepričan, da bo na VN Japonske lahko nastopil brez težav, čeprav si je na treningu z mini motorjem poškodoval ramo. “Kot ste verjetno slišali, sem imel manjšo nesrečo med treningom, a sem povsem vredu. Leva rama me nekoliko boli, a v Montegiju bom dirkal brez težav,” je povedal Španec, ki je pred nesrečo prejšnjo soboto, slavil svojo šesto zmago v Aragonu. Z njo se je v skupnem seštevku moštvenemu kolegu pri Yamahi, Valentinu Rossiju približal na le 14 točk.

“Po zmagi v Aragonu se še vedno počutim odlično,” je pojasnil Lorenzo. “Bila je lepa zmaga pred domačimi gledalci, pred katerimi smo tudi zapečatili letošnje konstruktorsko prvenstvo. Konec tedna je bil popoln, saj smo uspeli nadoknaditi nekaj točk proti Valentinu. Prvenstvo je v tem zadnjem delu zares neverjetno, toda zdaj se moramo še posebej osredotočiti, če želimo nadaljevati niz uspešnih dirk in osvojiti naslov prvaka.”

Dvakratni prvak je zmagal na dveh zadnjih dirkah v Montegiju, od sezone 2010 pa tu še ni končal nižje od tretjega mesta.

“Montegi je tipična “stop&go” steza, toda na njej mi je v preteklosti uspelo odpeljati dobre dirke, čeprav je morda bolj ustrezala našim tekmecem,” je povedal. “Letos pričakujemo dober boj in upamo na dobro dirko, s katero bomo naredili prvenstvo še bolj zanimivo,” je še dodal.

Foto: Yamaha

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo