Lorenzo: V Avstriji sem bil najbolj prepričljiv do zdaj

Avtor prispevka: , objavljeno 14. avgusta 2017 .

Jorge Lorenzo je četrto mesto na VN Avstrije označil za najboljše do zdaj na motociklu moštva Ducati.

Španec je dirko začel iz druge vrste in se že v tretjem ovinku prebil v vodstvo, kjer je vozil naslednjih deset krogov. Njegov tempo je ob preveliki porabi goriva in preveliki obrabi zadnje gume začel padati, do cilja pa so ga prehiteli zmagovalec Andrea Dovizioso, Marc Marquez ter Dani Pedrosa.

Lorenzo je v cilj pripeljal šest sekund za moštvenim kolegom Doviziosom, kar je njegov najmanjsi zaostanek za zmagovalcem letos, to pa je po njegovem mnenju dokaz, da se na Ducatiju počuti bolje, kot kdaj prej.

“Rezultat ni najboljši, saj sem bil v Jerezu tretji, a tam sem za zmagovalcem zaostal 14 sekund,” je dejal trikrati svetovni prvak.

“V Barceloni sem za Dovijem zaostal devet sekund, tokrat pa le še šest. Tokrat sem tudi vodil 10 krogov, največ do zdaj. Kar se tiče forme, je bil to najboljši dirkaški konec tedna. Lahko smo veseli, ne moremo pa biti zadovoljni, saj hočem doseči več, to pa od mene pričakuje tudi moštvo.

Vendar pa hitro napredujemo in upam, da lahko zadnji korak naredimo v torek na testiranjih v Misanu.”

Lorenzo je moral že po treh krogih dirke omejiti moč motorja zaradi prevelike porabe goriva, sredi dirke pa je popustila tudi desna stran zadnje pnevmatike.

“Danes smo imeli dve težavi. Na tesno je šlo z gorivom, zato sem moral v tretjem krogu moč motorja omejiti na najnižjo vrednost, zato je bil motocikel počasnejši kot ponavadi,” je pojasnil. “Pred trojico pred mano sem na ravninah izgubljal veliko. Tam med dvanajstim in petnajstim krogom pa je desna stran gume izgubila oprijem zato sem moral še malo upočasniti.

Toda na koncu koncev z vsakim krogom na motociklu pridobim nove izkušnje, zato sem prepričan, da bomo slej ko prej dosegli zastavljeni cilj,” je še dodal.