Lorenzo v Avstraliji odpeljal svojo najslabšo dirko v sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2019 .

Jorge Lorenzo je dirko na Philip Islandu označil kot svojo najslabšo predstavo v letošnji sezoni. Španec je v cilj prišel več kot minuto za svojim moštvenim moštvenim kolegom in zmagovalcem dirke Marcom Marquezom. S težavami se je zaradi hladnega vremena (veter in nizke temperature) ukvarjal skozi celoten vikend. Kot je dejal sta imela celo Karel Abraham in Hafizh Syahrin boljši ritem skozi celoten konec tedna.

“Že pred pričetkom vikenda sem se zavedal, da bom imel tu obilo težav. Upal sem, da se to vendarle ne bo zgodilo oziroma, da težave ne bo tako hude, toda žal temu ni bilo tako. Že na prvem treningu sem bil daleč za najhitrejšimi, veter in mraz pa sta situacijo le še poslabšala. Enostavno mi je primanjkovalo samozavesti. To je bila najslabša predstava od mojega povratka v Assenu. Bil sem povsem brez ritma. Celo Karel Abraham in Hafizh Syahrin sta bila hitrejša.”

Že na ogrevanju sem čutil, da na levi strani zadnje pnevmatik ni pravega oprijema. Ne glede na to kaj sem poizkusil ni bilo boljše. Ob zaviranjih je bilo čutiti veliko vibracij. Na nobenem delu steze nisem bil hiter.”

Naslednja dirka je na sporedu že tako konec tedna v Sepangu. Lorenzo si želi, da bi tja prišel vsaj na nivoju kakršnem je bil v Motegiju.

“Sedaj se takoj selimo v Sepang. Upam, da bom tam nastopil na nivoju kakršnem sem vozil zadnjih deset krogov na Japonskem. Če bo dirka potekala v normalnih pogojih bi nam lahko šlo bolje, vendar pa je potrebno počakati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish