Lorenzo: uživam, kot testni dirkač toda….

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2020 .

Jorge Lorenzo je spregovoril o svojem novem statusu pri Yamahi v novi sezoni. Pravi, da zelo uživa, kot testni dirkač toda pogrešal bo dirkanje in vse kar spada zraven.

Španec priznava, da bi se še vrnil na dirke MotoGP  če bi imel zadosti konkurenčen motor in če bi se lahko boril za najvišja mesta.

Mislim, da sem našel dober kompromis kako uživati v življenju imeti dovolj prostega časa in dirkati. Je pa priznal, da pogreša občutke ko premagaš tekmece se veseliš zmage ali celo naslov svetovnega prvaka.

Na vprašanje, kako bi se odzval če bi prejel pravo ponudbo za vrnitev v MotoGP je dejal. “Nihče ni dvignil telefona in me poklical, mogoče je celo bolje tako. Če bi se to zgodilo bi zagotovo izvedeli. V tem primeru bi premislil, če imam možnosti za boj za najvišja mesta in boj za naslov prvaka.”

“Vedno kamor sem prišel je bilo od mene pričakovati, da pokažem nekaj več, sedaj pa je drugače, kot testni dirkač”.

Yamahin motocikel ostaja podoben, kar je po špančevem mnenju dobro, saj ostajajo zvesti svojemu stilu. “Prihaja do določenih sprememb, kot so pri zaviranju in na končni hitrosti”.

“V primerjavi z sezono 2016 se motor ni veliko spremenil.”

“Na prvih testiranjih je imel Maverick nekaj težav in tudi z mojo pomočjo smo jih rešili in takoj se je to videlo na rezultatu, saj je bil Maverick Vinales med najhitrejšimi dirkači na progi.”

Lorenzo bi moral nastopati na letošnji dirki v Barceloni, kot wildcard, a je Dorna pred začetkom sezone sporočila, da wildcard nastopi letos ne bodo dovoljeni.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish