Lorenzo: Upal sem, da bom bolj konkurenčen

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2019 .

Jorge Lorenzo ni bil najbolj zadovoljen ob koncu drugega prostega treninga, ki ga je zaključil na devetem mestu. Kot je dejal, je pred pričetkom vikenda upal, da bo lahko bolj konkurenčen.

Letošnja sezona se za španskega dirkača ni začela najbolje potem, ko je zaradi poškodbe izpustil del predsezonskih testiranj. Tudi v sezono, ki jo je začel s trinajstim mestom v Katarju, dvanajstim v Argentini in odstopom v Austinu pa se ni podal povsem 100% pripravljen. Prav dirko v Jerezu pa je označil kot tisto, kjer bi lahko končno v novem moštvu pokazal svoje sposobnosti. Za cilj pred tem dirkaškim vikendom si je tako zadal uvrstitev med prvih šest na kvalifikacijah.

Prvi trening je minil zelo obetavno, ko je zaključil na drugem mestu tik za moštvenim kolegom. Vendar pa je bil popoldne na drugem šele deveti, z več kot pol sekunde zaostanka. Prav ta drugi trening je označil kot bolj realen prikaz stanja in priznal, da je pričakoval več. Ob tem, da se še vedno ni popolnoma spoprijateljil s Hondinim motociklom.

“Upal sem, da bom bolj konkurenčen. No pa vsaj dopoldne sem to tudi bil. Popoldne pa sem imel več težav. Še vedno se navajam na novi motocikel. Pravi Lorenzo je bil danes tisti, ki je končal deveti. Dirka se namreč prične ob dveh popoldan in veliko bolje bi bilo, če bi bil drugi popoldne. Še vedno se ne pučutim najbolje na motociklu.”

Na drugem prostem treningu sta nekaj časa skupaj na stezi preživela oba dirkača Honde. Marc Marquez je tako ob koncu priznal nekaj močnih točk svojega novega moštvenega kolega.

“Videl sem nekaj pozitivnih pa tudi negativnih točk njegovega sloga vožnje. O tistih negativnih raje ne bi govoril. Dober je predvsem v tem, da je sposoben zelo hitro zapeljati v zavoj. Tako je bilo že tudi, ko je bil še pri Ducatiju in dobro je, da je to obdržal.”

Lorenzo pa je ob tem poudaril, da si želi najti nastavitve, ki bi mu omogočale prejšnje zaviranje. Njegov trenutni stil naj bi bil namreč fizično zelo zahteven.

“Še vedno imam nekaj težav, kljub temu pa pričakujem, da bomo našli ustrezne nastavitve. Najti moramo takšne, ki bi mi omogočale prejšnje zaviranje. Nekatere spremembe bomo opravili jutri in videli ali bom zaradi tega lahko bližje Marcu. Motocikel je konkurenčen, je zmagovalen. Sam pa potrebujem še nekaj časa.”