Lorenzo: Tudi zmaga Honde je mogoča

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2016 .

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je pred prvo dirko letošnje sezone v Katarju dejal, da kljub težavam, s katerimi se je soočala Honda, zmaga japonskega moštva v nedeljo ni izključena. Pri Hondi so se na testiranjih soočali s težavnim motociklom, kjer jim je največ preglavic povzročala nove elektronika, po končanih zimskih pripravah pa so Japonci priznali, da za prvo dirko sezone še niso povsem pripravljeni.

Toda Lorenzo se zaveda, da bosta Hondi, kakor tudi Ducatija, letos nevarna, že od samega začetka. “Ducati je zelo močan,” je povedal dirkač Yamahe. “Kar nekaj Ducatijev je visoko pri vrhu. Enkrat na testiranjih so bili med prvimi šestimi kar štirje, kar pomeni, da njihov motor deluje dobro.

Tudi Honda bo odpravila svoje težave. Morda so jih že odpravili pred tem koncem tedna in se lahko borijo za zmago, ter tudi zmagajo. Ne dvomim, da bo Marc Marquez povsem v vrhu, nekaj več težav ima Dani Pedrosa,” je ocenil Lorenzo, ki po formi, ki jo je kazal na zimskih testiranjih, velja za največjega favorita letošnje sezone. Španec meni, da je z menjavo opremljevalca gum postal močnejši.

“Z Michelinovimi gumami imam iz nekega razloga, brez da bi se posebej trudil, neko določeno prednost, ki je z Bridgestonovimi gumami nisem mogel imeti. Toda vsi začenjamo z nule, tako da se bo tudi to morda že jutri spremenilo. Toda motor smo zelo dobro prilagodili mojemu dirkaškemu slogu,” je še dodal Španec.

Prvi prosti trening bodo dirkači kraljevega razreda motociklizma začeli jutri, ob 17:55 po našem času.

Foto: Yamaha