Lorenzo: Tudi Marquez lahko pade

Avtor prispevka: , objavljeno 28. junija 2016 .

Jorge Lorenzo kljub dvema slabima dirkama zapored meni, da njegov zaostanek v točkovanju svetovnega prvenstva ni velika ežava. Španec je na prejšnji dirki v Katalunji padel, potem ko je vanj trčil Andrea Iannone, v Assnu pa je v dežju vozil zelo počasi in dirko končal na desetem mestu. “Lahko bi bilo precej slabše, recimo če bi padel medtem ko bi bil najhitrejši, tko kot Rossi,” je dejal. “Bil sem najpočasnejši, toda na koncu sem vendarle dobil šest točk. Imam jih 18 več od Rossija na tretjem mestu. Točk pa bi lahko imel nekaj več. Pred Le Mansom sem imel 19 ali 20 točk zaostanka, zdaj jih imam 24. Zadnji dve dirki sta bili zelo slabi. V Montmelu sem izgubil 9 ali 10 točk, saj bi lahko dirko končal vsaj na šestem ali sedmem mestu, v Assnu pa sem dobil vsaj šest točk, ki bi bile lahko na koncu zelo pomembne, saj sem naprimer leta 2013 naslov izgubil za vsega štiri točke,” je pojasnil Lorenzo, ki je priznal, da pa bi se lahko znašel v kočljivem položaju, če še ne bo rešil težav s prednjo gumo do naslednje dirke v dežju.

“Bomo videli, če mi bo v bodoče uspelo najti boljši občutek z mehko prednjo gumo. To je zelo pomembno, saj mi sicer ostane le, da radikalno spremenim slog vožnje, kar pa ne bo preprosto,” je povedal.

Marc Marquez, vodilni v točkovanju prvenstva, je v Assnu taktično prepustil zmago Jacku Millerju, zaradi njegovega bolj premišljenega dirkanja pa Lorenzo v njem vidi večjo grožnjo v boju za naslov svetovnega prvaka. “Seveda. To je njegova četrta sezona v MotoGP, tako da ima tudi več izkušenj, kot lani. Imel je tudi nekaj sreče, da je veliko krat padel na treningih in ne na dirki, toda vsekakor dirka bolj zadržano, kadar ne more zmagati.” Po Špančevem mnenju pa je Marquez imel tudi nekaj sreče, da se pri padcih na treningih ni poškodoval, saj bi tudi ti tako lahko imeli resne posledice. “Pogoji na stezi so bili v Assnu zelo zapleteni, pa je ostal na motorju. Toda na primer v soboto, na tretjem prostem treningu je skoraj padel. Če se tam ne bi rešil, bi se lahko resno poškodoval. Nikoli ne veš, kdaj boš padel. Nikoli ne veš, kdaj se boš poškodoval. Ne moremo reči, da je imun na padce in napake. Vedno vozimo na meji in vsi delajo napake, ali pa ostanejo brez točk, tako kot Rossi,” je še dodal Lorenzo.

Foto: Honda

3
Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
3 Tema komentarjev
0 Odgovori na to temo
0 Sledilci
 
Komentarj z največ reakcijami
Najbolj vroča tema komentarjev
0 Komentarji avtorjev
Vinko KrižJure LukmarAnja Žaberl Avtorji zadnjih komentarjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo
Anja Žaberl
Gost
Anja Žaberl

Kjer se prepirata dva tretji dobicek ima torej Rossi U0001f602U0001f601

Jure Lukmar
Gost
Jure Lukmar

Lorenco je picka

Vinko Križ
Gost
Vinko Križ

Marquez se ne prepira,je lepo tiho ter dela in vozi z nasmehom na obrazu…