Lorenzo: Stanje poškodbe je slabše od pričakovanega

Avtor prispevka: , objavljeno 16. novembra 2018 .

Jorge Lorenzo je po koncu prvi dveh prostih trenigov dejal, da je bolečina nekoliko hujša kot je pričakoval. Dirkač Ducatija si je na treningu pred dirko na Tajskem zlomil levo zapestje zaradi česar je nato izpustil 4 dirke, vrnil pa se na zadnjo dirko sezone v Valenciji.

Španec je bil v skupni razvrstitvi obeh treningov na devetnajstem mestu z dvosekundnim zaostankom. Kot je priznal je za njim zelo zahteven dan.

“Stanje poškodbe je nekoliko slabše kot sem včeraj pričakoval. Občutek je povsem drugačen, če oprvljaš samo dnevne aktivnosti, ne čutiš tolikšne bolečine. Pritisk na je velik predvsem na zaviranju, ko začutim, da se poškodba še ni povsem zacelila. Boljši sem kot v Sepangu. K temu so verjetno pripomogle tudi dežne razmere, saj je v takšnih pogojih pritisk na bolečino za polovico manjši.”

“Slaba stran teh razmer pa je ta, da lahko hitro padeš. Kar pa ob mojem stanju ni najboljša stvar.”

Trikartni svetovni prvak bo po naslednji teden že testiral Hondin motocikel, toda kot je sam dejal o tem zaenkrat še ne razmišlja. Najprej želi čim bolje končati svojo epizodo pri Ducatiju.

“Skrbi me zase, saj vem, da poškodba še ni popolnoma zaceljena. Že če si povsem zdrav in cel si v deževnih razmerah nekoliko bolj previden, ko si še nekoliko poškodovan je previdnost še toliko večja. Da je to zadnja dirka z Ducatijem ne igra vloge.”

Njegov moštveni kolega Andrea Dovizioso, ki je dan zaključil na četrtem ni bil zadovoljen z motociklom v dežnih razmerah.

“Danes nisem imel najboljšega občutka na motociklu. Enako je bilo tako dopoldne kot popoldne. Bilo je nenavadno, saj sem pričakoval, da bomo hitrejši.”

“V zavoju je bil občutek na zadnjem delu precej negotov zato nisem bil tako samozavesten pri dodajanju plina ob popeševanju. Letos nismo veliko vozili v dežnih razmerah, smo pa tudi nekoliko spremenili ravnotežje motocikla. Moramo ugotoviti kje so težave, saj smo bili v preteklost v dežju vedno hitri že od začetka. Kljub temu nisem zaskrbljen.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish