Lorenzo si je v Misanu povrnil nekaj samozavesti

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2016 .

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je po petkovih prostih treningih v San Marinu dejal, da si je povrnil nekaj samozavesti. Španec je na zadnjih dirkah, predvsem dežnih, zapadel v hudo krizo, med katero je padel kar 64 točk za Marca Marqueza, trenutno vodilnega v prvenstvu. Lorenzo pa je po treningih v Misanu povedal, da mu je vendarle uspelo najti nekaj rešitev pri nastavitvah. Na popoldanskem treningu je postavil četrti čas, le 0.287 sekunde počasnejši od najhitrejšega časa treninga. Dirkač Yamahe je pojasnil, da bi lahko postavil še hitrejši čas, če bi na motor proti koncu dne nadel nove gume.

“Končno kaže, da smo našli nastavitve, s katerimi se na motorju počutim bolje,” je povedal. “Smo konstantni in hitri, zato sem s časom zadovoljen, saj sem edini ki na koncu nisem odpeljal kroga z novimi gumami. Z novim kompletom bi lahko peljal še pet do sedem desetink sekunde hitreje, tako da mislim, da se mi je povrnil vsaj del samozavesti. Bomo videli, če nam lahko jutri uspe še bolj napredovati.”

Michelin je v Misano pripeljal spremenjeno prednjo gumo, ki je predvsem na prvem treningu presenetila nekaj dirkačev. “Zjutraj smo morali biti z novo gumo precej previdni. Popoldan je bilo nekoliko bolje in videli smo manj padcev. V nekaterih ovinkih je bilo treba peljati precej previdno. Tudi sam sem dopoldan imel kar nekaj sreče, da nisem padel,” je še dodal Lorenzo.

Foto: Yamaha