Lorenzo: Sem v enakem položaju kot z Rossijem leta 2008

Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2019 .

Jorge Lorenzo pravi, da se letos, ko je prestopil k Hondi, kjer bo dirkal ob petkratnem MotoGP prvaku Marcu Marquezu, nahaja v podobnem položaju, kot leta 2008, ko je kot novinec prišel v moštvo Yamahe ob Valentina Rossija, prav tako petkratnega svetovnega prvaka. “V moji karieri dirkača MotoGP sem garažo delil s štirimi dirkači, Valentinom, Benom Spiesom, Andreo Doviziosom in zdaj z Marcom,” je povedal Lorenzo.

“Položaj je precej podoben, kot ko sem bil novinec v MotoGP leta 2008. Takrat je bil Valentino na vrhuncu kariere. Čeprav ni bil prvak v sezonah 2006 in 2007, se je obakrat boril za naslov in je zelo dobro poznal motocikel. Zdaj je položaj zelo podoben, ko prihajam v novo moštvo. Marc je zelo močan moštveni kolega, ki zelo dobro pozna motor. Tu ima zagotovo veliko prednost.”

Marquez je do zdaj zmagal na 44 dirkah razreda MotoGP, Lorenzo pa je slavil 47 krat, vendar od aktualnega svetovnega prvaka nastopa pet let dlje, zato pravi, da bo prvi sezoni ob Marcu pristopil z nekaj ponižnosti. “Vedno pravim, da je fenomen,” je dejal o Marquezu. “Od njega se lahko veliko naučim, zato v moštvo prihajam srečen in ponosen, toda tudi nekoliko ponižen, da bom malo po malo vse razumel in počasi dosegel rezultate.”

Lorenzov slog vožnje je precej umirjen, sploh v primerjavi z Marquezovim, toda slednji meni, da to na Hondinem motociklu ne bo težava, saj sta po prvih testiranjih podajala zelo podobne povratne informacije. “Za Hondo to ne bo velika težava, saj sva že z Danijem imela precej različna sloga vožnje,” je pojasnil Marquez. “Honda ima velik potencial za razvoj motocikla v dveh smereh. Na koncu koncev vsi dirkači za zadnjo desetinko izboljšave potrebujemo iste stvari. Najpomembneje zame je, da imamo z Jorgejem in Calom (Crutchlom) enake težave na istih področjih. To je prava pot za sodelovanje z moštvom in za razvoj za letošnjo sezono,” je še dodal sedemkratni svetovni prvak.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish