Lorenzo še vedno daleč od rešitve težav

Avtor prispevka: , objavljeno 31. avgusta 2017 .

Jorge Lorenzo je priznal, da ga z moštvom Ducati čaka še dolga pot, preden bo rešil vse težave, ki mu preprečujejo, da bi posegel po najvišjih mestih. Španec je letos za Ducati, po prestopu iz Yamahe, nastopil na dvanajstih dirkah, le enkrat pa se mu je uspelo uvrstiti na oder za zmagovalce, medtem pa je njegov moštveni kolega Andrea Dovizioso zabeležil že štiri zmage in trenutno vodi v točkovanju prvenstva.

Lorenzo je dejal, da se je stanje sicer že izboljšalo, toda ne dovolj, da bi iz motocikla lahko izvlekel maksimum. “Za vožnjo tega motorja je potreben poseben način vožnje, jaz pa imam premalo izkušenj, zato iz njega ne morem izvleči maksimuma. Verjamem, da lahko vozim bolje. Počasi delamo na izboljšavah, za katere menim, da so potrebne, da bo motor prihodnjo sezono boljši. V zadnjih mesecih smo našli nekaj izboljšav, zato zdaj delamo na iskanju optimalnih nastavitev, da bo motor boljši, še posebej za Dovija.

Toda čaka nas še veliko dela, preden bomo odpravili šibke točke. Moštvo dela na tem, da bo nama bo motor prihodnjo sezono bolje ustrezal,” je dodal Španec, ki pravi, da se na rdečem motociklu počuti bolje, kot na začetku sezone. Svoje prve stopničke z Ducatijem je dosegel v mesecu maju na VN Španije, toda na zadnjih dirkah je njegova forma nekoliko boljša, predvsem pa bolj konstantna. Po dirki v Avstriji je dejal, da je bila to njegova najboljša dirka, v Silverstonu pa je po njegovi oceni vozil še bolje, saj je za zmagovalcem v cilj pripeljal le s 3.5 sekunde zaostanka. “Sicer sem bil uvrščen eno mesto nižje, kot v Avstriji, toda glede na zmagovalca sem bil tri sekunde bližje. Vedno bližje smo, na motociklu pa se počutim vedno bolj samozavestno. Zdaj že bolje poznam motor in nekoliko bolje obvladam obrabo prednje gume.” Pri tem naj bi po Špančevih besedah pripomogla majhna sprememba pri načinu dodajanja plina. “Do zdaj sem plin dodajal podobno, kot pri Yamahi, toda tu je potreben drugačen pristop, če želiš zmagati. Našel sem način, kako manj obrabiti gumo, kar pa mi bo pomagalo na prihodnjih dirkah,” je še dodal trikratni svetovni prvak.

Foto: Ducati