Lorenzo še ni prijatelj s hitrejšo Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 24. februarja 2019 .

Jorge Lorenzo je po poškodbi zapestja moral izpustiti prva testiranja MotoGP v Maleziji, tako pa je prve kroge v barvah Honde odpeljal šele včeraj, ko so se začela zadnja testiranja pred sezono. Španec je v Katarju postavil šele 21. čas med 23 dirkači, potem ko se po operaciji levega zapestja še ni povsem vrnil v formo.

“Zapestje je dobro. Ni popolno, saj imam težave na zaviranjih, toda do dirke bo še boljše. Mislim, da bo potreben še kakšen mesec dni, da bo v popolni formi,”je ocenil Lorenzo. “Trenutno lahko odpeljem dva ali tri kroge na enkrat, tako da lahko ocenim, kaj nam še manjka. V tem trenutku nam manjka precej. V prvi vrsti je tu moje fizično stanje zaradi zapestja in ker tri mesece nisem vozil motorja. V tem času izgubiš vse, izgubiš ritem, hitrost, postaneš utrujen, čeprav imaš v telovadnici dobro formo. Vožnja motorja je povsem druga zgodba.

Potem je tu še vprašanje ergonomije, saj smo še precej daleč od tega, da bi se na motorju počutil povsem dobro, zato moramo delati tudi na tem. Še vedno mi motor ne ustreza povsem, saj pri pospeševanju potrebujem podporo, da spočijem roke. Večji del dneva sem imel na sedežu nalepljeno gumo, saj mi je ves čas drselo in nismo vedeli zakaj. Na koncu smo našli takšno rešitev. Počasi bom našel način, kako se bolje privaditi na motor, jutri pa bomo začeli testirati nove nastavitve. Danes nam je zmanjkalo časa, zato se niso ubadali s spremembami nastavitev. Malo po malo, s potrpljenjem, se bodo stvari izboljšali.”

Lorenzo pa je dejal, da je letošnja Honda v primerjavi z lansko boljša pri doseganju višje končne hitrosti. “Mislim, da nam je uspelo izboljšati pogonski agregat, saj je motor zelo hiter.” Njegov moštveni kolega Marc Marquez je sicer postavil šele deseti čas dneva, a je zabeležil najvišjo končno hitrost 348.3km/h. “Marc je bil danes najhitrejši na ravnini, kar je dober znak, saj je lani Honda proti Ducatiju veliko izgubljala ravno pri končni hitrosti. Sam moram še vseeno delati na aerodinamiki, saj malce izgubljam proti Marcu in Calu (Crutchlowu).”