Lorenzo se ne strinja s Crutchlowovo oceno Honde

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2019 .

Jorge Lorenzo se ne strinja z izjavo Cala Crutchlowa, da je Honda fizično najzahtevnejši motocikel v razredu MotoGP. Španec je v svoji karieri že vozil Yamaho, zadnji dve leti se je preizkušal na Ducatiju, letos pa bo vozil Hondo, katero je že preizkusil na testiranjih po koncu sezone v Valenciji in Jerezu, ko je še vedno okreval po poškodbi levega zapestja.

Dve leti pri Ducatiju sta bili za trikratnega prvaka težavni, dokler italijansko moštvo ni priredilo posode za gorivo, s čimer se je Lorenzova forma obrnila na boljše. “Ne strinjam se s Calom,” je povedal. “Ne vem, Hondo vozi že nekaj let, tako da se je morda motocikel spremenil, ali pa se ne spomni, kakšni so bili drugi motorji. Moj občutek pravi, da Honda ni tako fizično zahtevna, kot Ducati, zato v bodoče na tem področju ne bom imel toliko težav. Na testu v Jerezu nisem bil v polni formi, pa sem lahko vozil solidno, zato me to področje res ne skrbi.”

Lorenzo se je na omenjenih testiranjih že nekoliko spoznal z motociklom, zato ne pričakuje večjih težav zdaj, ko je na treningu znova poškodoval levo zapestje in bo moral izpustiti testiranja v Sepangu, tako da bo na razpolago imel le tridnevno testiranje v Katarju, ki bo konec tega meseca.

“Težko se je privaditi na različne motocikle v MotoGP. Včasih je to precej zapleteno, kar sem doživel in izkusil pri Ducatiju. Ni preprosto, toda na Hondo sem se že precej privadil v Valenciji in Jerezu, čeprav sem vozil poškodovan. V Valenciji smo delali na mojem položaju na motorju, ergonomiji, zato sem poskušal odpeljati čimveč krogov, saj smo vedeli, da nisem v polni formi, še posebej, kar se tiče zapestja.

V Jerezu smo potem že testirali nove dele, predvsem drugi dan, tako da smo že videli nekatere nove dele, ki so bili boljši od prejšnjih. V Sepangu bodo preizkušali še več novih delov, katerih sam ne bom mogel testirati, a bom to lahko storil potem na naslednjih testiranjih v Katarju. Tako bom pred sezono opravil približno toliko testiranj, kot ko sem z Yamahe prestopil na Ducati.

Lahko bi bilo slabše, veliko slabše, saj bi se poškodba lahko zgodila sredi sezone. Tako lahko rečem, da sem imel srečo in ne smolo,” je še dodal Lorenzo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish