Lorenzo se je po drugem dnevu močno izboljšal

Avtor prispevka: , objavljeno 31. januarja 2017 .

Jorge Lorenzo je bil po drugem dnevu testiranj v Kuala Lumpurju precej boljše volje, saj je po svojih besedah močno napredoval. Španec je včeraj postavil šele sedemnajsti čas, zaostanek več kot sekunde in pol pa ga je šokiral. Dirkač Ducatija je drugi dan uspel najti nekaj rešitev, tako da je dan končal na osmem mestu, le sekundo za najhitrejšim Andreo Iannonejem, ter manj kot desetinko za moštvenim kolegom Andreo Doviziosom.

“Včeraj sem bil šokiran, ko nisem uspel voziti konkurenčno,” je priznal. “Toda pričakoval sem, da ne bom takoj dosegal dobrih časov. Že danes je bila vožnja zame bolj naravna in sem lahko vozil hitreje. Do skrajne meje zmogljivosti tega motocikla je še daleč, toda smo že bližje in napredek je bil ogromen, zato smo lahko z današnjim dnem zadovoljni. Danes sem že lahko zaviral bolje in pozneje, zato je bil napredek očiten.”

Čeprav je bil njegov čas še vedno precej počasnejši od najhitrejših časov pa Lorenzo vztraja, da ne vidi nikakršnih razlogov, da bi ga moralo skrbeti, saj so drugi dirkači na Ducatijevih motociklih pokazali, da je njihovo orožje konkurenčno.

“Miren sem, so (Alvaro) Bautista, (Casey) Stoner in Dovi (Andrea Dovizioso) beležili dobre čase. To so dirkači, ki so na mojem nivoju ali višje, zato je le vprašanje časa, kdaj bom tudi sam odpeljal dober krog. Motor je dovolj dober za zmage, kot smo videli lani, zdaj moram le še najti svojo mejo,” je dodal. Predvsem Španec meni, da se lahko še izboljša na zaviranjih, nekaj rezerve pa se skriva tudi v prvi fazi, ko so gume na motorju še sveže. “Čeprav sem se močno izboljšal, pa je prostora za izboljšanje še kar nekaj. Še vedno ne vem, kako zavirati učinkoviteje, pa tudi ne vem, kako na tem motociklu izvleči maksimum iz novih gum. Tudi ko poskušam voziti bolj ostro, so časi krogov enaki. Morda ta motor ni tak kot Yamaha ali Suzuki, ki sta na novih gumah najboljša.”

Foto: Ducati