Lorenzo se je občasno počutil nemočnega

Avtor prispevka: , objavljeno 10. oktobra 2013 .

 

Španec Jorge Lorenzo je priznal, da se je včasih počutil povsem nemočnega v boju s Hondo in novincem Marcom Marquezom. Dirkač Yamahe je dejal, da zaradi superiornosti Honde in njegove poškodbe rame zmaga na prejšnjih dirkah ni bila v dosegu, čeprav je vozil kolikor dobro zna.

To pa se je seveda spremenilo, saj je Yamaha na svoje motocikle namestila brezstopenjske menjalnike, Lorenzove poškodbe pa so se pocelile. Toda Španec je zdaj prepričan, da je le malo verjetno, da bi Marquezu preprečil osvojitev letošnjega naslova prvaka.

“Letos nisem imel sreče,” je povedal Lorenzo. “Pri edinih dveh padcih sem si poškodoval ključnico. Tudi Dani Pedrosa je imel smolo, saj je ravno tako padel dvakrat in si zlomil ključnico. Toda Marc je padel kakih devet ali desetkrat in si zgolj zlomil en prst, kar je enako, kot bi si zlomil noht. Praktično nič.

Včasih sem se počutil nemočnega, saj sem vozil najboljše dirke svoje kariere, pa kljub temu ni bilo dovolj,” je nadaljeval aktualni svetovni prvak, ki je še enkrat poudaril, da se mora Marquez, čeprav je letos pokazal veliko, za svoje zmage v veliki meri zahvaliti njegovim in Pedrosinim poškodbam.

“Tudi jaz sem bil na svojih prvih dirkah kot novinec zelo hiter, potem pa so prišli tudi slabi rezultati. Nato še padci in moja sezona ni bila konstantna,” je pojasnil Lorenzo. “Marc je zelo konstanten, vendar mislim, da je imel veliko sreče zaradi naših napak. Pred mojim padcem v Assnu je bil 30 točk za Pedroso, ko pa so minile dirke, kjer sva bila z Danijem poškodovana, je že vodil v skupnem seštevku.”