Lorenzo se dogovarja za testiranje dirkalnika F1

Avtor prispevka: , objavljeno 17. junija 2016 .

Jorge Lorenzo se prek povezav s proizvajalcem energijskih pijač Monster, ki sponzorira moštvo Mercedes v Formuli ena ter Yamaho v MotoGP, dogovarja za testiranje dirkalnika, s katerim je naslov prvaka osvojil Lewis Hamilton.

O Špančevi želji po vožnji štirikolesnega dirkalnika smo že poročali, toda čeprav je testiranje velika želja Lorenza pa tudi sponzorja Monster, so na poti do izpolnitve vseeno nekatere prepreke. Težava je v tem, da se bo Jorge po vsej verjetnosti boril za naslov prvaka, zato bi bilo nesmiselno tvegati poškodbe na takšnem testiranju, obenem pa je tu še vprašanje časa, saj je urnik do konca sezon v obeh serijah precej natrpan. Tako bi bilo treba najti lokacijo in primeren čas, vse to pa bi bilo treba izvesti pred koncem sezone, saj se Lorenzo prihodnjo sezono seli k Ducatiju.

Španec bi morda svojo željo lahko izpolnil tudi tam, saj sta Ducati in Ferrarijevo moštvo formule ena povezani preko sponzorja Philip Morris.

Lorenzove želje pa nekoliko spominjajo na testiranja, ki jih je Valentino Rossi opravil s Ferrarijem v sezoni 2004 in 2008, ko je Italijan namigoval celo, da bo zapustil MotoGP in se preizkusil na dirkah formule ena. Ob tem pa se poraja vprašanje, ali se bi aktualni dirkač Yamahe v bodoče morda odločil preizkusiti v najvišjem razredu avtomobilizma.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish