Lorenzo se boji, da bo izpustil tudi dirko v Avstraliji

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2018 .

Jorge Lorenzo je po umiku iz nadaljevanja dirkaškega konca tedna v Motegiju dejal, da si ne predstavlja, da bi lahko nastopil na naslednji dirki, ki bo prihodnji teden v Avstraliji. Lorenzo se je najprej poškodoval na dirki v Aragoniji, nato pa je padel še na Tajskem, kjer je zaradi poškodb levega zapestja izpustil dirko. Zdravniški pregled je sicer pokazal, da je zmožen dirkati na VN Japonske, toda Španec ni bil prepričan, če bo dovolj pri močeh, da nastopi na dirki.

Na prvem prostem treningu je odpeljal dva kroga in se odločil, da ne more nadaljevati, zdaj pa pravi, da bo le težko pripravljen na nastop čez en teden.

“Ne vem še, kako bo v Phillip Islandu. Bomo videli, kako se bom počutil ko v sredo ali četrtek pridem tja,” je pojasnil. “Toda malo je verjetno, saj se poškodba ni celila dobro v dveh tednih, zato je težko verjeti, da bo kaj drugače v šestih dneh. Toda možno je. Za zdaj bom le počival, potem pa bomo opravili še nekatere preiskave in se odločili, kako ukrepati naprej.”

Španec je priznal, da je bil morda preveč neučakan in je s treningom začel prehitro. “Čutil sem, da lahko začnem trenirati, tako so mi dejali tudi zdravniki, vendar je bilo morda še prezgodaj. Poškodba se sicer ni poslabšala, le pozdravila se ni tako, kot bi se morala.”

Priznal pa je, da je strah pred poslabšanjem poškodbe botroval njegovi odločitvi, da ta konec tedna v Motegiju ne dirka. “Pričakoval sem veliko težav pri vožnji, a imel sem jih še več, od pričakovanega. Podzavestno nisem obremenjeval levega zapestja, tako da nisem mogel biti hiter. Nisem se počutil dobro, toda tudi če bi bilo vse tako, kot prej in bi poskušal voziti hitreje, bi lahko naredil napako in padel. Nima smisla, da dirkam v takšnem stanju, čeprav bi se tukaj v dobri formi lahko boril za zmago,” je še dodal.