Lorenzo: Rossijeva selitev v poltovarniško ekipo je presenetljiva

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2021 .

Jorge Lorenzo je dejal, da ga je presenetila odločitev Yamahe, da Valentina Rossija izseli iz tovarniškega moštva. Rossi je po 15 sezonah dirkanja za tovarniško ekipo Yamahe lani izgubil svoje mesto v moštvu, saj je moral svojo garažo prepustiti nadarjenemu mlademu dirkaču Fabiu Quartararoju.

Toda veteran svoje kariere še ne bo zaključil. Z mladim Francozom bosta u bistvu le zamenjala mesti. Italijan bo namreč letos dirkal za poltovarniško ekipo Yamahe, Petronas SRT, kjer je še lani dirkal Quartararo, poteza Yamahe pa je presenetila trikratnega svetovnega prvaka Lorenza. “Odločitev Yamahe, da Rossija izseliv poltovarniško moštvo, kot je Petronas, me je presenetila. Tega ne bi nikdar pričakoval,” je priznal v pogovoru za Sky Italia. “Za njega se kljub temu ne bo veliko spremenilo in prestop mu bo dobro uspel. Videli smo, da sta Quartararo in njegov moštveni kolega Franco Morbidelli dosegala dobre rezultate. Motocikel je konkurenčen, Yamaha pa mora, tako kot vse ekipe, poskrbeti za svojo prihodnost.”

Jorge Lorenzo bi se v bodoče lahko preizkusil v vlogi komentatorja prenosov MotoGP, ali pa kot menedžer mladih dirkačev.
Jorge Lorenzo bi se v bodoče lahko preizkusil v vlogi komentatorja prenosov MotoGP, ali pa kot menedžer mladih dirkačev.

Lin Jarvis, šef moštva Yamahe, je nedavno priznal, da je Lorenzo k Yamahi prišel kot zamenjava za Rossija, s katerim pa sta naposled postala moštvena kolega. “Sam sem se jim pridružil leta 2008, ko so se pripravljali na morebiten odhod Valentina. To, da so izbrali Quartararoja je povsem logično, saj prihodnost pripada mladim dirkačem.”

Lorenza v letošnji sezoni ne bomo videli na stezi, saj je lani ostal brez vloge testnega dirkača Yamahe in čeprav se je za podobno delovno mesto pogajal z Aprilio, iz te moke ni bilo kruha. Španec pa je namignil, da bi morda postal menedžer katerega izmed dirkačev. “Za svojo prihodnost imam izbranih nekaj možnosti, ki so manj stresne od dirkanja v MotoGP, a so prav tako razburljive. Ena izmed njih je, da postanem komentator prenosov, ne izključujem pa niti možnosti, da s svojim znanjem pomagam kakšnemu mlademu dirkaču in postanem njegov menedžer.”