Lorenzo Rossija premagal na vseh področjih

Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2015 .

Po dirki je Jorge Lorenzo, po osvojenem naslovu svetovnega prvaka, zavrnil vse očitke, da si je Valentino Rossi bolj zaslužil letošnji naslov. “Mislim da sem si jasno zaslužil ta naslov. Če pogledate statistike, boste videli, da sem bil v primerjavi z Rossijem od njega boljši v vsem, prav vsem. Po številu zmag, najboljših štartnih položajev, krogov v vodstvu na dirki…boljši je bil le po številu stopničk.”

Lorenzo je letos zmagal na sedmih dirkah, Rossi pa na štirih, medtem ko je pet dirk začel s prvega mesta, Rossi pa le eno. Španec je ocenil, da bi bil pred dirko v Valenciji v boljšem položaju, če bi sezono začel nekoliko bolje. Prvih treh dirk namreč ni končal niti na stopničkah. “Slab je bil le začetek sezone, zaradi katerega v Valencijo nisem prišel s 30 ali 40 točkami prednosti. Jasno je. To ve vsak, ki kaj ve o motorjih, ki me je videl na stezi, ki me je videl po televiziji in ki ne podpira le enega dirkača,” je še dodal novo okronani svetovni prvak.

7 Comments

 • Persolja Fatima

  Ma kaka statistika. Pokazlo se je na kaksen nacin je zmagu. Je mel sreco im ocitno tid vesel da je rossi startu zadnji. Cene adijo zmaga.an se psicek zadi dns je bil zmatran al ki ni mogu an ni mogu ga prehitet ocitno je pozabu dat v visjo prestavo….. Zadnji pa valeta skoz driblju. Kaj je zamenju motor dns?

 • Samo Njivar

  če bi vale štarta iz prve pozicije bi tako ali tako samo oviral te prave ase moto GP rosi bi lahko bil WM če bi lorenco , mark,in pedrosa zboleli in ne bi vozli zadnjih trh dirk…..

 • Drago Robas

  Kaj naj pogledamo,vsi dobro vemo, da si do naslova prišel zaradi dogovora oz. goljufije. Ljudje ti bodo povedali oz. pokazali koliko simpatije še imaš, sem prepričan, da bore malo.

 • Lucia Castillo

  Izdajalec Marquez dej no itak da bi ga lahko prehitel ampaj ker si prejel kup denerja nisi hotel

 • Dejan Šorli

  Resnica je taka da Rossi na pisti ni bil sposoben več prehiteti Lorenza,MM,Danija,pa tudi Ianoneja ne.dejstvo je da je Lorenzo kolikor mi je antipatičen najstabilnejši in konstanten dirkač z najpopolnejšo tehniko dirkanja.vse ostalo so čustvena komentiranja ki z dejstvom da je imel Lorenzo največ zmag nimajo popolnoma nič skupnega.Rossiju bi se zahvalil za vsa leta ko smo lahko navijali za njega.ostaja eden in edini Doctor.ampak njegova forma je v zatonu in je čas da se dostojanstveno in častno umakne.

 • Tina Jurgovic

  a ko je v Assnu končal za Rossijem ste bli pa tiho? Zakaj pa ni Vale prehitu Pedrose, če ga je Marquez zadrževal? Papak raje joka o nekih zarotah kot da bi se osredotočil na dirkanje in zmagal na stezi.

 • Tina Jurgovic

  če mene vprašate, je rossi 3 dirke pred koncem dojel, da nima za burek proti MM, JL in DP, zato se je spustil v neke psihične igre, da bi MM prisilil v brezglave napade na Lorenza. To, da bi JL odstopil na kaki dirki, je bila edina rešitev za VR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja