Lorenzo: Rossi najhitrejši zaradi taktiziranja

Avtor prispevka: , objavljeno 21. maja 2016 .

Jorge Lorenzo je dejal, da je njegov moštveni kolega Valentino Rossi postavil najboljši čas današnjih kvalifikacij za VN Italije zgolj zaradi taktiziranja, oziroma zaradi načrtovane vožnje v zavetrju bodočega moštvenega kolega Mavericka Vinalesa.

Lorenzo je kvalifikacije končal na petem mestu, Rossi pa je le za 0.016 sekunde zasotal za rekordom kroga. The Doktor je najhitrejši krog postavil s pomočjo zavetrja, Lorenzo pa je prepričan, da je le tako lahko postavil najhitrejši krog in da sta se z Vinalesom dogovorila, in si pomagala.

“Moja taktika je bila, da sem imel pred sabo prazno stezo in da sem peljal čimhitreje,” je dejal Španec. “Drugi so iskali oziroma čakali druge dirkače in kot kaže v primeru Vinalesa in Rossija ni šlo le za kvaliteto kroga, ampak tudi taktiziranje. Sam sem odpeljal tri zelo podobne kroge, Rossi pa je naprimer bil počasen, le v zadnjem krogu, ko je vozil za Vinalesom, je odpeljal sekundo bolje.”

Lorenzo je prepričan, da sta bodoča moštvena kolega prepogosto naletela eden na drugega, da bi šlo zgolj za naključje. “No, če gre za naključje, se je to naključje ponovilo pet ali šest krat,” je dejal Španec. “Malo verjetno, da je šlo za toliko naključij, toda mogoče je. Kdo ve.”

Jutrišnja dirka pa bo po besedah Lorenza zelo izenačena, saj je kar nekaj dirkačev podobno hitrih. “Iannone je bil ves konec tedna zelo hiter, zato nisem presenečen, da je bil na kvalifikacijah drugi. Pričakoval sem ga celo na prvem mestu. Vinales je hiter in konstanten, bomo videli, če bo Suzuki tako hiter tudi med dirko. Tudi Marquez je blizu, tako da mislim, da je kakih pet dirkačev izenačenih in dirka bo jutri zanimiva,” je še dodal.

Foto: Yamaha