Lorenzo: Rossi lahko še vedno zmaguje

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2020 .

Lorenzo je mnenja, da lahko Valentino Rossi še vedno zmaga dirko za MotoGP, če bo Yamaha pripravila dovolj konkurenčen motor.

Rossi začenja svojo 21. sezono in 15. sezono pri Yamahi. Čeprav zmage ni okusil že od sezone 2017 v Assenu je Lorenzo mnenja, da se lahko v letošnji sezoni vrne na vrh stopničke. Rossi je fenomen, če pogledamo njegovo starost, da se bo lahko pri 41. letih še vedno bori za najvišja mesta. Na testiranjih je bilo zaznati, da je Yamaha konkurenčna čeprav Rossi z svojimi časi ni preveč navdušil v nasprotju z Maverickom Vinalesom, ki je bil med najhitrejšimi na testiranjih.

Yamaha je za Rossija v tem obdobju kariere, kot narejena, saj je mnogo enostavnejša za voziti, kot Hondo ali Ducati, ki imata zelo specifičen stil vožnje.

Jorge Lorenzo je spregovoril tudi o svojem odhodu iz Yamahe k Ducatiju in kasneje k Hondi pred leti. Priznal je, da če bi ostal pri Yamahi bi verjetno imel malo boljšo statistiko in več zmag. Tudi poškodb, ki jih v zadnjih sezonah ni bilo malo bi verjetno bilo manj pri Yamahi, saj je Lorenzotu Yamahin motor mnogo bolj ustrezal.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish