Lorenzo: Rossi kopira celo moj način prestavljanja

Avtor prispevka: , objavljeno 10. aprila 2016 .

Jorge Lorenzo trdi, da njegov moštveni kolega Valentino Rossi svoje čase krogov izboljšuje s kopiranjem načina prestavljanja in ne s preučevanjem svojih telemetričnih podatkov.

Na prostih treningih je Lorenzo na izhodu iz prvega zavoja v višjo prestavo pretikal pred optimalnimi vrtljaji motorja, s čimer je uspel bolje izpeljati ovinek ki sledi. “Valentino je le s težavami krog odpeljal v 2 minutah in 4 sekundah,” je dejal Španec. “Ko mu je moštvo pokazalo moje podatke, pa so se časi krogov nenadoma popravili, tako kot že večkrat lani. Ne kopira le mojih nastavitev, ampak tudi način pretikanja prestav. Tako pač je.”

Rossi je bil sicer v petek desetinko slabši od Lorenzovega najboljšega časa, na četrtem prostem treningu pa je bila razlika še manjša, a je Španec na kvalifikacijah v primerjavi z moštvenim kolegom odpeljal štiri desetinke sekunde boljši krog. Na vprašanje, če bo moštvo še naprej delilo podatke, v primeru da se Lorenzo odloči prestopiti k Ducatiju, je aktualni prvak odgovoril: “Ne vem kaj se bo zgodilo. Za zdaj pa je situacija takšna, kakršna je.”

Foto: Yamaha