Lorenzo: Rossi je razočaral mene in svoje navijače

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2021 .

Slab začetek prvenstva za devetkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija je pustilo veliko odprtih razprav o smiselnosti nadaljevanja njegove kariere. Rossi je mnogokrat dejal, da bo dirkal dokler bo lahko konkurenčen najboljšim. Nekdanji dirkač Jorge Lorenzo je dejal, da je z slabimi rezultati v Katarju razočaral tako njega, kot njegove navijače. Lorenzo je še opazil podobnost vožnje njemu in Caseyu Stonerju pri dirkaču pol-tovarniške ekipe Ducatija Jorgeju Martinu.

Italijan je na zadnjih kvalifikacijah zasedel skromno 21 mesto, kar je njegov najslabši rezultat na kvalifikacijah v razredu MotoGP. Ampak to ni bil le slab dan, saj oba vikenda ni dosegal vidnejših rezultatov z izjemo prvih kvalifikacij pred prvo dirko, kjer je zasedel četrto mesto, vendar je dirko po slabem štartu končal na skromnem dvanajstem mestu. Drugo dirko je bil skozi celotne treninge v ozadju. Po najslabših kvalifikacijah v njegovi karieri, tudi na dirki ni uspel popraviti vtisa, saj je dirko končal na zanj skromnem šestnajstem mestu. Sledilo je priznanje, da ni prepričan, da se bo njegova forma dvignila z dirkami v Evropi. Njegov dolgoletni sotekmovalec pri Yamahi Jorge Lorenzo je podal svoje mnenje.

“Rossi me je razočaral in mislim, da je razočaral tudi svoje oboževalce, saj se od Valentina vedno veliko pričakuje Z enaindvajsetim mestom v kvalifikacijah je pokazal svoj najslabši nastop v karieri. Mogoče je na kakih treningih vozil, kdaj slabše vendar to ni nič v primerjavi s tem. In potem na dirki, zunaj točk, tudi mislim, da je težko najti dirko, ki jo je Valentino končal brez trka ali okvare motorja, zunaj točk. Upajmo, da bo v Evropi drugače. Nikoli ni v Katarju dosegal vrhunskih rezultatov. Portimao bo mogoče za njega težka tekma, vendar sam mislim, da se lahko vrne v Jerezu,” je dejal Jorge Lorenzo.

Opazil je podobnost vožnje njemu in nekdanjemu dirkaču Caseyu Stonerju pri dirkaču pol-tovarniške ekipe Ducatija Jorgeju Martinu. “Pri zaviranju me zelo spominja na Stonerja, tudi zaradi njegove agresivnosti in ker zavira zelo pozno in zavore pušča zelo odločno, kot je to storil Casey. In mislim tudi, da je nekoliko podoben meni v položaju polaganja ovinka. Ima velik naklon, praktično se dotakne s komolcem in celo z ramo v nekaterih ovinkih. In potem ima tudi veliko hitrosti v ovinkih. Z Ducatijem je zmogel veliko hitrosti v ovinkih v primerjavi z Zarcojem, ki je zelo neposreden v zaviranju in se na ovinke ne pripravi zelo dobro,” je še dodal Lorenzo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish