Lorenzo: Rossi frustriran zaradi izgubljene priložnosti

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2015 .

Jorge Lorenzo je po izpadu Valentina Rossija pred mediji, v katerem je moštvenega kolega, zdaj aktualnega prvaka in Marca Marqueza obtožil nešportnega sodelovanja, dejal da Italijana razume, saj da ga verjetno jezi to, da je izgubil priložnost osvojiti zadnji naslov.

Rossi je na zadnji dirki sezone v Valenciji z zadnjega mesta uspel pridirkati do četrtega, kar je bilo ob zmagi Lorenza, po 17 dirkah v vodstvu prvenstva, premalo, da bi osvojil deseti naslov svetovnega prvaka. Dirkaču Yamahe je do lovorike zmanjkalo pet točk, po dirki pa je Marqueza obtožil, da namerno ni želel prehiteti Lorenza in je za sabo zadrževal Pedroso.

Lorenzo meni, da so Rossijevi izpadi in teorije o Španski zaroti proti njemu, posledica tega, da se Italijan zaveda, da je zapravil možnost osvojiti še zadnji naslov prvaka v karieri pri tem pa je prepričan, da bi moštveni kolega lahko postal prvak, če bi dirkal tako hitro kot on in tekmeca pri Hondi.

“Obstajajo mlajši in hitrejši dirkači od njega,” je povedal Lorenzo. “Verjetno ga mora jeziti, da ni bil dovolj hiter, da bi zmagal večkrat in v Valencio prišel z večjo prednostjo v točkovanju.

Ne vem kaj ga čaka v prihodnosti, toda tako kot zame, je bila to zanj bržkone zadnja priložnost da znova postane prvak.

Če bi bil tako hiter kot Marc in jaz, bi zmagal na več dirkah in potem ne bi dajal takšnih komentarjev.

Z le malo več hitrosti in brez tistega, kar je storil v Sepangu, bi v Valencijo prišel z več točkami in bi zlahka postal prvak, tako pa se zaveda, kaj je storil, kaj je izlustil iz rok in s tem se bo težko sprijaznil.”

Španec pa se na očitke, da si naslova ni zaslužil, ne ozira. “Zmagal je tisti, ki je imel največ točk. Tako se odloča o prvenstvu. Poleg tega pa če pogledamo sezono, kako hitri smo bili in kaj kaže statistika, sem ta naslov zaslužil in bom v njem užival s ponosom,” je zaključil novo okronani svetovni prvak.