Lorenzo: Rezultat v Jerezu razlog za skrb

Avtor prispevka: , objavljeno 6. maja 2019 .

Jorge Lorenzo je po dirki v Jerezu priznal, da je lahko zaradi svojih letošnjih rezultatov upravičeno zaskrbljen nad svojo formo. Po zahtevnih prvih treh dirkah na Hondi si je Španec precej več obetal od prve letošnje evropske ter ob tem tudi svoje domače dirke. Toda drugo mesto na prvem prostem treningu se je izkazalo kot le bežen preblisk.

Nedeljsko dirko je z dvanajstim mestom končal za vsemi tremi rednimi Hondinimi dirkači ter tudi za “wildcard” dirkačem Stefanom Bradlom.

“S svojo predstavo na dirki nikakor ne morem biti zadovoljen. Lahko sem samo žalosten in zaskrbljen. Čakajo nas pomembna testiranja tu v Jerezu, preizkusili bomo veliko stvari in upam, da bo vsaj nekatere pomagale. Sem v težkem obdobju, toda ostati je potrebno pozitiven.”

“Lahko vidite moj obraz in ugotovite, da nisem zadovoljen. Dal sem vse od sebe, toda še vedno nisem bil dovolj hiter. Ta situacija ni ugodna, toda sem šampion, šampioni se borijo do konca, dokler ne najdejo rešitve.”

Španec je nekaj mest izgubil takaj na štartu, toda kljub temu ne verjame, da bi se ob boljšem začetku lahko boril za višja mesta.

“Če bi začel s prve ali druge vrste bi imel v prvih krogih bolj prosto stezo. Toda resnica je ta, da sem bil povsem sam na štirinajstem mestu in nisem imel ritma. Če si hiter lahko nadoknadiš mesta, toda jaz nisem bil.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish