Lorenzo razume Vinalesove težave

MotoGP: Lorenzo razume Vinalesove težave
Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2019 .

Jorge Lorenzo razume v kakšnih težavah se je znašel Maverick Vinales, kateremu letos štarti dirk nikakor ne uspejo. Dirkač Yamahe je na prvih dveh dirkah sezone ob ugasnjenih lučeh izgubil kar nekaj mest, zaradi česar razmišlja o spremembi sloga vožnje. Ena izmed težav, s katerimi se sooča je ta, da težko sledi drugim dirkačem, podobne probleme pa je na začetku kariere imel tudi Lorenzo.

“Razumem zakaj ima na štartu težave s sklopko,” je dejal dirkač Honde. “Tudi če dirko začne iz prve štartne vrste, izgublja mesta. Tudi sam sem imel enake težave na začetku kariere v MotoGP. Ponavadi sem dirko začel z najboljšega štartnega mesta, ali iz prve štartne vrste, potem pa sem izgubil eno celo vrsto zaradi slabega štarta, zaradi česar je bila dirka precej težja.

Vozil sem precej drugačne linije, kot ostali dirkači in ko voziš za drugimi, si moraš pustiti nekaj prostora, da jih ne zadeneš, če narediš napako. Zavirati moraš prej, tako pa izgubljaš čas. To se je verjetno zgodilo Mavericku. Bolj mu leži, če lahko vodi na dirki in vozi sam.”

Vinales je bil na kvalifikacijah in ogrevanjih pred dirko solidno hiter, saj je v Katarju osvojil najboljši štartni položaj, v Argentini pa je dirko začel z drugega mesta, toda forme mu ni uspelo prenesti na dirko, temu primeren pa je tudi njegov nabor točk. Teh je na treh dirkah zbral le 14, kar je občutno manj od moštvenega kolega Valentina Rossija. Italijan zaseda drugo mesto v prvenstvu, le tri točke za vodilnim Andreo Doviziosom, ter deset mest pred Vinalesom.

Španec je bil po dirki v Austinu zadovoljen nad svojo hitrostjo, vendar pa se mu je tudi tokrat zaradi napak izmuznila visoka uvrstitev. Na začetku dirke je prehitro speljal in bil kaznovan z vožnjo skozi bokse, pred tem pa je narobe razumel izdano kazen in odpeljal kazenski krog. po odsluženi kazni je znova vozil hitro in se povzpel nazaj do enajstega mesta.

 

 

Foto: Yamaha