Lorenzo razmišlja o uporabi štartne številke 1

Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2015 .

Svetovni prvak Jorge Lorenzo razmišlja o tem, da bi kot aktualni  prvak v prihodnji sezoni nastopal s štartno številko 1, namesto svoje izbrane 99.

Enke, sicer simbola svetovnega prvaka, na dirkah MotoGP nismo videli vse od 2012, ko jo je po drugem osvojenem naslovu prvaka uporabil Casey Stoner.

Valentino Rossi in Marc Marquez številke ena kljub osvojenim naslovom prvaka, nista nikdar uporabljala. Raje sta dirkala z običajnima 46 in 93, tudi Lorenzo pa je v sezoni 2013 kot aktualni prvak nastopal s svojo izbrano 99.

Španec pa se pred prihodnjo sezono vendarle poigrava z mislijo, da bi na svoj motor nalepil številko ena, kljub temu, da večina njegove ekipe meni, da bi moral obdržati štartno številko 99.

“Nisem se še odločil,” je povedal. “Malce sem v dvomih. Med proslavo naslova sem vprašal svojo ekipo in večina je izbrala 99, toda na koncu je odločitev moja. Lepo bi bilo dirkati z enico, toda 99 predstavlja mene. Ne vem še, kako se bom odločil, saj ob vsem tem slavju še nisem imel toliko časa razmišljati o tem.”

Lorenzo je leta 2008 kariero v MotoGP začel s številko 48, s katero je včasih nastopal njegov tedanji menedžer Dani Amatriain, v sezoni 2009 pa se je po razhodu z Amatriainom po glasovanju navijačev odločil za 99. Ko je leta 2010 osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka, je naslednjo sezono dirkal s številko ena, vse sezone odtlej pa z znamenito 99.

43 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje