Lorenzo prvič v uradnih Hondinih barvah

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2019 .

Jorge Lorenzo je z novim letom zdaj tudi uradno dirkač moštva Honda in ob tej priložnosti je prvič v Hondinih barvah spregovoril z mediji in razkril, da se na novem motorju počuti bolj varno, kot na Ducatiju, za kar je zaslužna bolj kompaktna zasnova.

Lorenzo se je po dveh letih pri Ducatiju letos preselil k Hondi, s katero pa je že lani po zadnji dirki sezone opravil dve testiranji in pokazal vzpodbudno formo. Španec je dejal, da Honda precej bolj ustreza njegovemu slogu vožnje, kot Ducati. “Lani sem vozil povsem drugačen motocikel, ki je bil visok in na sploh velik. Morda je bil zame celo malce prevelik. Honda mi s svojo velikostjo bolj ustreza. Motocikel je bolj kompakten, manjši, na njem pa se pri vožnji skozi ovinek počutim bolj varno, saj sem bližje tlom. Prvi vtisi so pozitivni in videl sem veliko potenciala,” je povedal Lorenzo, ki je bil lani kritičen do Ducatija, ki mu motocikla GP18 ni dovolj hitro prilagodil po njegovih željah. Ko pa so preoblikovali posodo za gorivo, je lahko pokazal svojo pravo hitrost, toda takrat je bil odhod iz moštva že potrjen.

Pri Hondi pa je že zdaj naletel na precej boljši odziv, saj mu Hondini inženirji že zdaj prilagajajo motocikel. “Na meni je največji vtis pustila takojšnja reakcija Honde, saj mi je ekipa takoj pripravila tisto, kar sem potreboval,” je pojasnil Lorenzo. “Bil sem zelo jasen, Hondini fantje so si zabeležili vse pripombe in v nekaj dneh so imeli zadeve pripravljene. Posodo za gorivo smo tako skoraj povsem prilagodili mojim potrebam.”

Od Lorenza se tako pričakuje močan začetek sodelovanja s Hondo, zaradi česar si mnogi gledalci že manejo roke ob misli na dvoboj z moštvenim kolegom Marcom Marquezom. Trikratni svetovni prvak pravi, da se bo poskušal od novega moštvenega tekmeca, ki je osvojil pet naslovov svetovnega prvaka v zadnjih šestih letih, naučiti čimveč. “Vsak dirkač ima močnejše in šibkejše točke. Tudi Marc jih ima. Poskušal se bom učiti iz njegovih močnih točk, predvidevam pa, da se bo on učil od mojih. Eden drugega bova priganjala. Želim ga premagati in on bo želel premagati mene, zaradi tega pa bo moštvo napredovalo,” je še dodal.

 

 

Vsi MotoGP koledarji zdaj 10% ceneje!

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish