Lorenzo priznal: Nisem imel motivacije in nisem želel spet pasti

Avtor prispevka: , objavljeno 26. decembra 2019 .

Jorge Lorenzo, ki je letos nekoliko presenetljivo zaključil svojo kariero dirkača MotoGP, je spregovoril o razlogih za svojo odločitev. Trikratni svetovni prvak razreda MotoGP pravi, da je ključno vlogo igrala poškodba hrbta, zaradi katere se je v njemu pojavil strah pred ponovnim padcem.

“Poškodbe so pospešile mojo odločitev,” je povedal. “Če ne bilo poškodb, bi ostal in poskušal postati konkurenčen na Hondi. Potreboval bi nekaj časa, da bi se mi povrnilo zaupanje v motocikel, tako kot leta 2008. V moji prvi sezoni sem utrpel pet resnih poškodb. Po zadnji, kjer sem se močno udaril v glavo, sem imel težave s spominom. Ko sem se vrnil, sem bil sprva zelo počasen, vendar so se stvari počasi postavile na svoje mesto. V sezoni 2009 sem bil drugi v prvenstvu, v naslednjem letu pa sem postal svetovni prvak. Zato verjamem, da se je mogoče vrniti, vendar je potreben čas.

Letošnja odločitev je posledica več dejavnikov. Nesreč, motocikla, ki ni ustrezal mojemu slogu vožnje, pomanjkanja motivacije ter potrpljenja, da bi počakal še eno sezono, še posebej, ker sem star 32 let. Poškodbe hrbta so vedno resne. Tu ne gre za roko ali stopalo. V najslabšem primeru lahko ostaneš paraliziran. Zato sem začutil, da moram postati bolj previden. Preprosto nisem želel spet pasti.”

Nekdanji dirkač Yamahe je prepričan, da bi se brez poškodb stvari odvijale drugače, saj je pred padcem v Barceloni in Assnu že pokazal napredek. Prepričan je, da bi v Montmelu lahko v cilj pripeljal na petem ali šestem mestu, a je padel in s sabo iz dirke izločil še dva druga dirkača. Nato je sledil hud padec na testiranjih na isti stezi. “Alberto Puig je videl fotografije, zaradi katerih ga je zaskrbelo. Od takrat sem se bal nove poškodbe. A le nekaj dni kasneje sem se v Assnu še enkrat močno poškodoval. Od tistega trenutka sem se spraševal, kaj sploh počnem tukaj. Toda kasneje sem doma še enkrat premislil in si dejal, da obstaja še ena možnost. Vendar pa po tem nisem več našel motivacije,” je še dodal Lorenzo.