Lorenzo priznal: Imel sem srečo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2015 .

Dirkač Yamahe, Jorge Lorenzo, je slavil zmago na VN Francije v Le Mansu. Španec je tako zabeležil že drugo zmago v letošnji sezoni.

Lorenzo je vodstvo prevzel že na štartu, za vodstvo pa v celi dirki nihče ni resneje ogrožal. “Pred dirko me je nekoliko skrbela obraba desne strani prednje gume,” je pojasnil. “Ob nedeljah je obraba večja, saj se dirka prične ob dveh, ko je bolj vroče, v motorju pa je več goriva, obenem pa zaviraš še bolj na meji. Po treh ali štirih krogih sem začutil, da se je začela obrabljati zato me je skrbelo, da bo v naslednjih krogih hitro popustila, toda imel sem srečo in guma ni vidneje izgubila oprijema.

Pridruži se naši ekipi novinarjev – ZDAJ!

Na koncu je šlo na tesno. Celo dirko sem vozil na meji, popustil pa sem proti koncu dirke. Tokrat smo imeli srečo, saj vem, da so drugim dirkačem nagajale prednje gume. V nekaj delih kroga sem lahko pridobil toliko, kot sem v drugih izgubil.”

Lorenzo je po zmagi vv skupnem seštevku le še 15 točk za vodilnim Valentinom Rossijem, njegovim moštvenim kolegom. “Po dveh zmagah zapored, potem ko sem na treh ostal brez stopničk, je velika razlika,” je pojasnil Lorenzo. “To je mnogo bolje, toda ostati moram na realnih tleh. Stvari se lahko hitro obrnejo in hitro lahko pridejo slabi rezultati,” je še dodal.

0 0 glasovi
Oceni komentar
51 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish