Lorenzo pripravljen žrtvovati dirko v Argentini

MotoGP Jorge Lorenzo Honda RC213V Argentina #JL99
Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2019 .

Jorge Lorenzo je dejal, da v težkih deževnih pogojih, ki bi lahko začinili dirko in jutranja ogrevanja, ne bo tvegal preveč, saj je zanj pomembneje, da ostane nepoškodovan za prihodnje dirke. Španec še vedno ni v polni formi, potem ko si je poškodoval zapestje ter rebra, zato je v četrtek dejal, da bo moral ta konec tedna biti še posebej previden, da ne bo utrpel novih poškodb.

Dirko bo danes začel z 12. mesta. V primeru dežja, ki je napovedan, pa je dirkač Honde dejal, da ne bo tvegal. “Če bo deževalo, bo veliko odvisno od tega, kako se bom počutil,” je povedal. “Če bom imel dober občutek, se bom potrudil, kljub temu, da sem še poškodovan. Če občutek ne bo dober in bi moral tvegati, da bi bil hiter, bo morda bolje, če ne dam vsega od sebe, saj bi tako tvegal nov padec in ponovne poškodbe.

Moje prave priložnosti bodo prišle na prihodnjih dirkah, ne tokrat.”

Trikratni svetovni prvak razreda MotoGP pa v primeru suhe dirke vendarle napoveduje, da bo poskušal pokazati več. “Če bo steza ostala suha, bom poskušal voziti bolje, izboljšati nastavitve med ogrevanji, ter zmanjšati to sekundo zaostanka za Marcom (Marquezom).”

Lorenzo je na kvalifikacijah sicer dosegel enajsto mesto, toda komisarji so njegov krog brisali, ker je v štirinajstem zavoju vozil izven označene steze. “Zapeljal sem izven steze, na zeleno območje in izbrisali so mi čas kroga, ki je bil najhitrejši. Zaradi tega sem izgubil eno mesto, vendar to ne pomeni veliko. Na štartu bom pač stal malce bolj desno in malce bolj nazaj. Ne gre za pet ali šest mest, zato ne gre za večjo dramo. Kazen je bila poštena.”

Špančev izbrisani krog je bil postavljen, ko je vozil v zavetrju Marqueza, pojasnil pa je, da je bil na nekaj delih celo hitrejši od Marca, toda na drugih delih je veliko izgubil. “Bil sem le pol sekunde počasnejši od Marca. Na nekaterih delih sem bil hitrejši od njega, na drugih sem bil enako hiter, na nekaterih pa sem izgubljal. Preučiti moram ta mesta, kjer sem izgubljal in ugotoviti, zakaj je tako. Na ogrevanjih se bom težko izboljšal, toda na naslednjih dirkah mi bo ta podatek dobro služil.”

Foto: Honda