Lorenzo pričakuje zahteven začetek sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 25. februarja 2019 .

Jorge Lorenzo kljub nekoliko boljšem drugem testnem dnevu v Katarju pričakuje zahteven začetek sezone s Hondo.

Lorenzo je prvi testni dan v Katarju končal šele na enaindvajsetem mestu in poudaril, da se na novem motociklu še vedno ne počuti najbolje. V nedeljo je svoj najhitrejši čas izboljšal za 1,3 sekunde in za Alexom Rinsom zaosta za dobro sekundo. Ob koncu dneva je dejal, da se vendarle počasi na motociklu počuti vse bolje, kar pa naj bi bilo še vedno daleč od idelanega. Prav zaradi tega pričakuje, da bodo prve dirke sezone zanj precej zahtevne.

“Uspeli smo izboljšati erogonomijo motocikla,” je po drugem dnevu dejal trikratni svetovni prvak, ki še vedno okreva po poškodbi zapestja.

“Še veliko dela je sicer pred nami. Z vsakim dnem se počutim bolje na motociklu in nisem tako utrujen. Ob koncu dneva so bile še vedno prisotne bolečine v zapestju zaradi katerih v zadnji uri testiranja nisem mogel opraviti veliko število krogov. Kljub temu pa se telesno počutim veliko bolje, tudi motocikel je že boljši, saj smo veliko delali na njegovih nastavitvah,”

“Trenutno se ne nahajamo v najboljšem položaju, najpomembneje pa je, da zmanjšamo zaostanek za najhitrejšimi. Prepričan sem, da bomo to razliko v prihodnjih dneh še zmanjšali. Pred nami je le še en dan, časa torej ni več veliko. Prve dirke bodo zato nekoliko bolj zahtevne, toda s postopnimi koraki lahko napredujemo.”

Španec je razkril, da je imel vpogled v natančne podatke svojega moštvenega kolega Marca Marqueza ter tudi Cala Crutchlowa od katerih naj bi bil trenutno v vseh pogledih slabši.

“Vsak dan spremljaš tudi podatke Marqueza in Crutchlowa. Marc ve kako se vozi ta motocikel in to tudi zelo dobro počne. Trenutno sem v primerjavi z njim slabši v vseh pogledih. Toda verjamem, da lahko z majhnimi koraki priden na njegov nivo. Gre namreč za povsem drugačen motocikel od tistega lasnskega zato je potrebno spremeniti slog vožnje. Upam, da mi bo ta bolj ustrezal.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish