Lorenzo pričakuje toplejše odnose z Rossijem

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2016 .

Jorge Lorenzo je izmed devetih sezon v razredu MotoGP v kar sedmih dirkal kot moštveni kolega Valentina Rossija. Odnosi v garaži pa so bili večino časa vse prej kot prijateljski. Rossi je v letih 2008 in 2009 osvojil svoja zadnja naslova svetovnega prvaka, takrat pa je Lorenzo odvozil svoji prvi dve sezoni v MotoGP.

Odnosi pa so se močno ohladili v letu 2010, ko je Italijanu snel krono prvaka. Ozračje med dirkačema je postajalo vse bolj napeto, dokler se Rossi ni odločil, da v sezoni 2011 prestopi k Ducatiju.

Tam Italijanu ni šlo in po dveh letih se je vrnil k Yamahi, kjer je Španec v tem času osvojil še en naslov, z njim pa tudi privrženost moštva.

Rossi je svojo formo počasi stopnjeval, razmere med njim in Lorenzom pa so ostajale relativno nespremenjene vse do sezone 2015, ko se je The Doctor z moštvenim tekmecem udaril za naslov prvaka, pri tem pa ga obtožil sodelovanja z Marcom Marquezom. Odnosi so dosegli še nižjo raven, a po mnenju Lorenza, se bodo zdaj, ko je sam zapustil Yamaho, vendarle nekoliko popravili.

“Ko sta v kurniku dva petelina, ki oba na vsak način želita premagati drug drugega, se med njima pojavijo napetosti,” je dejal Španec. “To je povsem normalno, pa naj gre za Valentina ali koga drugega. Ko dirkaš za drugo moštvo, so napetosti manjše, tako kot ko je on odšel k Ducatiju.

Takrat so se odnosi med nama močno izboljšali v primerjavi s preteklima sezonama. Podobno se bo verjetno zgodilo tudi zdaj, ko sem jaz zamenjal moštvo,” je dodal Lorenzo.

Foto: Yamaha