Lorenzo pričakuje težji konec tedna

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2016 .

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je letošnjo sezono začel z najboljšim štartnim mestom, zmago ter novim rekordom steze Losail v Katarju. Španec je postal prvi dirkač po Caseyu Stonerju leta 2009, kateremu je uspelo zmagati na zadnji dirki prejšnje in na prvi dirki nove sezone. Toda dirkač Yamahe v Argentini pričakuje težjo preizkušnjo, saj na stezi Termas de Rio Hondo ni še nikoli stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce. Kljub temu pa se veseli priložnosti, da se spoprime z novim izzivom.

Ker moštva tu niso testirala, bo dirka pokazala, katere ekipe in dirkači bodo najhitreje prilagodili svoj motor za novo stezo, Lorenzo pa pričakuje, da mu bo štrene za zmago mešal tudi kakšen dirkač na Ducatiju. Kot zanimivost pa naj pripomnimo, da Španec še nikoli ni zmagal na prvih dveh dirkah sezone.

“Veselim se dirke v Argentini,” je dejal. “Po zmagi v Katarju in dobrih občutkih na stezi, se želim zdaj preizkusiti na stezi, kjer mi prej ni šlo najbolje. Po drugi plati pa moramo ostati realni. Prvenstvo smo začeli na najboljši možen način, kljub temu pa moramo še vedno razumeti obnašanje našega motorja na drugih stezah. Rad bi videl, če je motor s to elektroniko in gumami dober tudi na drugih dirkališčih. Uspeh v Katarju je bil zelo dober za moštveno samozavest, saj bomo zdaj še bolj marljivo delali in se poskusili boriti za zmago tudi tukaj. Steza je zares dobra, Argentina pa je lepa država, zato sem vesel, da potujem tja.”

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish