Lorenzo pričakoval slabši rezultat

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2017 .

Jorge Lorenzo je po dirki za VN Nemčije, kjer je osvojil enajsto mesto, dejal da je pričakoval slabši končni rezultat potem, ko je jutranja ogrevanja končal na 22. mestu.

Dirkač Ducatija je dirko začel dobro in se s šestega mesta prebil celo do tretjega, nato pa počasi začel padati po vrstnem redu navzdol, v cilj pa je pripeljal na enajstem mestu s 25 sekundami zaostanka za zmagovalcem Marcom Marquezom.

“Pričakoval sem slabšo dirko,” je dejal Španec. “Na ogrevanjih sem imel tako slab ritem, kot še nikoli. Dirko sem dobro začel, imel sem dober občutek dokler so mi gume nudile oprijem, čeprav nisem bil tako dober, kot Hondi, sem jima lahko sledil.

Marquez in Pedrosa sta bila hitrejša za pol sekunde, zaostanek pa sem lahko nadoknadil le na zaviranjih. Več ali manj sem jima lahko sledil dokler ni začela popuščati zadnja guma. Potem sem imel težave z zavijanjem, vsakič me je odneslo z idealne linije. Do konca sem vozil, kolikor hitro sem lahko, in to je bilo najhitreje, kolikor sem bil hiter ta konec tedna, zato niti ni tako slabo.”

Lorenzo na Sachsenringu še ni slavil zmage v razredu MotoGP, tudi v Assnu pa je zmagal šele enkrat, letos pa je tam le s težavami dirko končal na petnajstem mestu. A dirkač Ducatija meni, da je zapleten položaj rešil, saj je na obeh omenjenih dirkah osvojil točke, zato ostaja optimističen, da bo letos dosegal boljše rezultate na dirkališčih, kjer je že včasih beležil uspehe.

“Na splošno gledano sem rešil zapleteno situacijo tako v Assnu kot tu v Nemčiji. Tudi ko sem bil v najboljši formi pri Yamahi sem na teh dveh dirkališčih imel težave, z Ducatijem pa so bile te še hujše. Mislim pa, da bodo rezultati boljši na stezah, ki mi ustrezajo, medtem pa čakamo na izboljšave okvirja motocikla, morda pa bomo do takrat dobili tudi izboljšano aerodinamiko.

Če ne voziš v ospredju ti pade vrednost, ko pa voziš pri vrhu, si fenomen. Vem, da je le vprašanje časa kdaj bo motocikel dajal dovolj dober občutek, da se bom lahko boril za zmage,” je še dodal Španec.

Foto: Ducati