Lorenzo; Prestop iz razreda do 250cc lažji kot prestop na Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2018 .

Jorge Lorenzo je dejal, da je bil zanj prestop iz motocikla v razredu do 250 kubičnih centimetrov na motocikel razreda MotoGP precej lažji, kot prestop iz Yamahe k Ducatiju lansko leto. Španec je pred začetkom lanske sezone iz Yamahe prestopil k Ducatiju v želji po novem izzivu in dokazovanju. Toda pravih rezultatov v prvem letu in pol ni bilo, prva zmaga je prišla šele letos v Mugellu, ko pa je bilo že praktično potrjeno, da bo ob koncu sezone zapustil italijansko moštvo in se pridružil Marcu Marquezu na Hondi. V nedavnem intervjuju je tako Španec razložil kako težko se je privadil na nov motocikel, potem, ko je devet sezon preživel na Yamahinem motociklu. Zanj je bil veliko lažji prehod z motocikla razreda do 250 kubičnih centimetrov na motocikel razreda MotoGP, kot pa prehod na Ducati.

“Vedno mi uspe. Imam talent, da sem lahko hiter na katermkoli motociklu, zato ker posebej takrat, ko mi ne gre delam še bolj predano in veliko več. Na Yamahi sem zelo malo stisnil zadnjo zavoro, sprednjo pa spustil veliko prej, da sem tako lahko povečal hitrost v zavoju. Na Ducatiju je to povsem drugače, čas pridobiš na zaviranju, pa tudi na pospeševanju. Zame je bilo to kot bi odšel zamenjal tekmovanje. Lahko bi rekel celo, da bil prestop z Aprillije k Yamahi leta 2008 lažji od tega.”

“Aprillin motocikel je bil veliko bolj miren kot Ducatijev in za to bolj primeren mojemu slogo vožnje. Ducati je bil pravo nasprotje mene in zato sem imel težave. Toda uspelo se mi je privaditi, to mi je vedno uspelo, v vseh razredih. Težava je bila v tem, da so ljudje pričakovali, da bom z Ducatijem postal prvak že v prvi sezoni. Poleg tega je moj konkurent Marquez že pet sezon pri Hondi in mu je lažje.”

Lorenzo je ob tem dejal, da je pričakoval, da bo ob začetku bolj konkurenčen na Ducatiju, toda to se ni zgodilo.

“Pričakoval sem, da bom na začetku nekoliko hitrejši kot sem dejansko bil.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish