Lorenzo: Presenetil sem Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 12. avgusta 2018 .

Jorge Lorenzo je po zmagiv Avstriji dejal, da je s potezo v zadnjem krogu dirke presenetil Marca Marqueza in si tako priboril zmago. Bodoča moštvena kolega pri Hondi sta se v zadnjih krogih dirke nekaj krat izmenjala v vodstvu. Lorenzo je Maruqzea prehitel na štartno-ciljni ravnini, Marquez pa je potem poskušal prelisičiti rojaka na Ducatiju s prehitevanjem v tretjem ovinku. V prejšnjem krogu mu je tam prehitevanje uspelo, tokrat pa je Lorenzo ostal na zunanji strani in uspel Marqueza prehiteti nazaj, ter ostati pred njim vse do ciljne črte.

“Bil sem boljši na nekaj delih steze, še posebej na glavni ravnini, ki se dviga v hrib, toda Marc je bil zelo dober na zaviranju v tretji ovinek, kjer me je vsakič prehitel,” je povedal Lorenzo. Toda v zadnjem krogu na pospeševanju ni pričakoval, da bom ostal na zunanji strani, tako da mi ga je uspelo presenetiti. Prehitel sem ga, nato pa vozil na polno, veliko tvegal na zaviranjih, toda uspelo mi je in dosegel sem to neverjetno zmago, ki je ena mojih najboljših v razredu MotoGP.”

Marquez je na stezi, ki je vsaj na papirju pisana na kožo Ducatiju, uspel v prvih krogih dirke prehiteti Lorenza in ostati v vodstvu. “Nisem pričakoval, da bo Marc tako hiter na začetku dirke. Poskušal je voziti hitro in si nabrati nekaj prednosti, zato sem tudi sam moral voziti hitro, obenem pa varčevati z gorivom in zadnjo gumo. Deset krogov pred koncem dirke pa sem se odločil napasti, toda Marc mi je uspešno sledil in vedel sem, da bo poskušal napasti,” je še dodal Lorenzo.

Marquez je pojasnil, da je poskušal pobegniti tekmecem, ker je uporabljal trdo zadnjo gumo, medtem ko sta Lorenzo in Andrea Dovizioso vozila s srednje trdo. “Na začetku sem poskušal pobegniti zaradi zadnje gume, saj se obraba pri njej pozna predvsem na ravninah. Lahko ste videli, da sem na ravninah proti koncu dirke poskušal braniti mesto, toda Lorenzo me je vseeno lahko prehitel.”

Aktualni prvak pa si kljub izgubljeni zmagi ne beli glave, saj je njegovo vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva naraslo na 59 točk pred Valentinom Rossijem, ki je dirko končal na šestem mestu. “Na tej dirki sem zares užival. Dosegel sem drugo mesto, čeprav sem dal vse od sebe. Poskušal sem zmagati, toda zmaga ni bila dosegljiva. Toda povečali smo prednost v prvenstvu, zato sem zelo vesel,” je še dodal.

Marquez ima osem dirk pred koncem sezone 59 točk prednosti pred Rossijem, 71 pred Lorenzom ter 72 pred Doviziosom na tretjem mestu.

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish