Lorenzo presenečen nad zaostankom za Stonerjem

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2017 .

Jorge Lorenzo je priznal, da je ostal presenečen nad velikim zaostankom za Caseyem Stonerjem in moštvenim kolegom pri Ducatiju, Andreo Doviziosom.

Španec je dejal, da ga čaka še veliko dela, saj bo moral prilagoditi slog vožnje zadnji različici Ducatijevega motocikla.

“Lani v Valenciji je bilo vse lažje, saj sem vozil tako, kot prej,” je pojasnil Lorenzo, ki je po zadnji dirki lanske sezone prvič preizkusil Ducatijev dirkalnik in pokazal solidno formo.

“Tu pa z enakim slogom vožnje nisem mogel postaviti hitrega časa, tako da bom moral za ta motocikel močno prilagoditi način vožnje,” dodaja trikratni svetovni prvak, ki pa je povedal, da bi bil njegov čas sicer lahko nekoliko boljši, če bi vozil z novo gumo. “Čas sem postavil na obrabljeni gumi, ki je bila za nameček še malce prevroča, tako da sem prepričan, da bi bil moj krog lahko hitrejši za nekaj desetink.

Vajen sem zavirati nekoliko prej, zato na zaviranjih izgubljam veliko časa. Ta motocikel potrebuje ravno nasprotno od mojega sloga vožnje, zato bom le težko med najhitrejšimi, dokler se ne naučim voziti drugače.”

Nekdanji dirkač Yamahe pa zaradi rezultatov prvega dne ni razočaran. “Ne toliko razočaran, kot presenečen,” je povedal. “Pričakoval sem, da bom nekje tako konkurenčen, kot v Valenciji.

Tolaži me dejstvo, da smo čas tekom dneva izboljšali, pa tudi to, da so bili na vrhu trije ali štirje Ducatijevi dirkači. To pomeni, da smo lahko hitri, vsaj v posameznih krogih. Malo po malo se približujemo vrhu in že jutri bomo še bližje, če bo to dopuščalo vreme,” je še dodal Lorenzo.