Lorenzo pred prestopom k Hondi razmišljal o koncu kariere

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2018 .

Jorge Lorenzo je bil zelo blizu tega, da bi ob koncu letošnje sezone zaključil svojo dirkaško kariero, zaradi česar je bil potrt. “To je bilo noro obdobje,” je priznal. “Bil sem potrt, ko sem videl možnost, da končam kariero. Ponavadi, ko razmišljam o koncu, sem vesel in čutim olajšanje, saj takrat ne bom več čutil pritiska in ne bo več težav s poškodbami.

Bil sem zelo blizu tega, da se moja kariera konča,” je pojasnil Španec, ki se je po napornih dveh sezonah pri Ducatiju moral posloviti od italijanskega moštva, pri drugih ekipah, razen nove SIC Yamahe, pa zanj ni bilo prostora. “Imel sem sicer možnost dirkati za poltovarniško moštvo Yamahe. To bi bila dobra možnost, vendar ne takšna, kakršno sem želel.”

Lorenzo je čutil, da je še vedno sposoben zmagovati, kljub temu, da se je ob slabih rezultatih znašel v psihično napornem obdobju, ko je dvomil tudi v podporo Ducatija. “Bilo je neverjetno. V motociklizmu in drugih športih pravijo, da te cenijo po zadnji dirki in moje dirke pred podpisom pogodbe s Hondo so bile grozne. Zame je bilo tisto obdobje psihično zelo naporno, saj sem trdo delal in treniral močneje, kot kdaj prej, toda rezultatov ni bilo. Vedel sem, kaj se dogaja in vedel sem, da smo zelo blizu dobri rezultatov in zmag. Toda drugi tega niso verjeli, saj sem bil pri Ducatiju sezono in pol pa mi še ni uspelo zmagati. Videl pa sem, da prihajamo vedno bližje zmagi, saj smo najprej vodili prvih pet krogov na dirki, nato sedem, potem deset in na koncu nam je manjkala le še ena malenkost in vedel sem kaj to je. Toda moštvo v tistem trenutku ni več verjelo v Jorgeja Lorenza,” je še dodal trikratni svetovni prvak razreda MotoGP, ki bo prihodnjo sezono dirkal za Hondo, kot moštveni kolega Marca Marqueza.

 

Že imate svoj koledar MotoGP 2019?

Na koledarju #MotoGP 2019 najdete tudi Jorgeja Lorenza!
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish