Lorenzo: Pred poškodbo sem bil najboljši dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2018 .

Jorge Lorenzo se je počutil kot kralj sveta, ko je v Mugellu dosegel prvo zmago na Ducatiju, katero je nato potrdil še v Barceloni in Avstriji. Majhna sprememba posode za gorivo ter še nekaj prilagoditev Ducatijevega motocikla so omogočile Lorenzu vrhunsko formo, katero pa so potem ustavile poškodbe. “Obdobje uspehov med Mugellom in Avstrijo je bilo za nas nekaj posebnega, saj je bilo za nami leto in pol težav in smole. Prvo zmago bi lahko dosegel že lani v Misanu, toda ko je prišla zdaj, je bila zelo posebna in v njej smo uživali. Na naslednji dirki smo uspeh ponovili z veliko prednostjo, nato drugo mesto v Brnu ter tretja zmaga v Avstriji, po dvoboju z Marcom Marquezom. V teh dveh mesecih in pol smo bili najboljši. Počutil sem se kot kralj sveta in le smola nam je preprečila nove zmage in stopničke.

Žal se v MotoGP dogajajo tudi takšne stvari, saj gre za tvegan šport. V svoji karieri sem imel nekaj popolnih sezon, pa tudi nekaj težkih, kot je bila ta, toda na koncu smo pokazali, da sem lahko kos motociklu, ter da ga lahko vozim hitro, skupaj pa nam je uspelo GP18 preoblikovati v bolj kompleten motocikel, na kar smo lahko zelo ponosni,” je dejal Lorenzo, ki je pogodbo s Hondo uradno potrdil tri dni po prvi zmagi z Ducatijem. Španec je prepričan, da bi se, če bi se sodelovanje z italijanskim moštvom nadaljevalo, lahko boril tudi za naslov svetovnega prvaka.

“Malo sem tudi žalosten, saj nam ni uspelo opraviti pravega izziva, osvojiti naslov svetovnega prvaka, kot je to uspelo Caseyu Stonerju v sezoni 2007. Imeli smo potencial in če bi ostali skupaj, bi verjetno lahko poizkusili. Prepričan sem, da bi bil v prihajajoči sezoni konkurenčen vse od prve dirke, ne tako kot letos, če bi ostal v moštvu. Toda zdaj to ne bo mogoče,” je še dodal.

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish