Lorenzo popustil zaradi obrabljenih gum

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2017 .

Jorge Lorenzo je na VN Amerik z devetim mestom dosegel najboljši rezultat na motociklu Ducatija. Španec se je v prvem krogu celo kosal z Maverickom Vinalesom in se nato večji del dirke vozil na sedmem mestu, šele v zadnjih krogih pa je zdrsnil na deveto mesto.

“Doklet se niso pojavile težave z gumami, se mi zdi da sem se celo približeval Doviziosu,” je povedal po dirki. “Brez težav s prednjo gumo bi bil na koncu sedmi, za Dovijem. Ko se je desna stran gume začela mehuriti, sem moral upočasniti za pet do sedem desetink sekunde na krog. Takrat me je ujel Iannone in zelo agresivno prehitel, tako da sem moral zapeljati s steze, zato pa sem v tem krogu tudi izgubil dve sekundi. S tem me je ujel Petrucci, ki me je prehitel v sektorju, kjet sem imel največ težav z gumo. ”

Lorenzo je pojasnil, da je za težave kriv njegov slog vožnje, saj je enake težave imel tudi pri Yamahi. “Tudi drugi dirkači so imeli težave, te pa so bile pri meni še bolj izrazite, saj sem bolj agresiven s plinom medtem, ko sem še nagnjen v zavoj. Te težave se pojavljajo le na takšnih stezah kot je ta, drugod Ducati nima težav s prednjo gumo. ”

Španec je pred dirko v Argentini ugotovil, da mu nekaj težav povzroča položaj sedenja na motociklu. Položaj so pri Ducatiju spremenili, Lorenzo pa pravi, da se zdaj na rdečem motociklu počuti precej bolje, zaradi česar je pred nadaljevanjem sezone optimističen.

“Ta položaj mi bolj odgovarja, zdaj smo ga še izboljšali v primerjavi z Argentino, kar sem dokazal tudi na dirki,” meni Španec. “Zelo pomembno je, da na motorju sediš udobno, v naravnem položaju, saj le tako lahko v ovinek zapelješ samozavestno. Ta rezultat ni popoln, toda počasi nam bo uspelo. Ves čas sem uspel držati korak z Andreo, ki je v moštvu peto sezono in zelo dobro pozna motocikel,” je še povedal za konec.