Lorenzo pojasnil, zakaj mu mehaniki ne sledijo k Ducatiju

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2016 .

Jorge Lorenzo je pojasnil, da na svojo ekipo mehanikov in inženirjev v moštvu Yamahe ni želel pritiskati, da bi z njim prestopil k Ducatiju. Špancu bo v italijansko moštvo sledil le Juan Llansa, njegov dolgoletni mehanik.

Aktualni prvak je dejal, da pri Ducatiju niso bili naklonjeni menjavi trenutne zasedbe inženirjev, njegova ekipa pa ima pri Yamahi ugodno delovno okolje, zato je bilo še toliko težje s sabo odpeljati svoje člane moštva.

“Poskušal sem obdržati čim več trenutnih članov moje ekipe,” je pojasnil Lorenzo. “Pri Ducatiju zaradi kompleksnosti motocikla in njihovega načina dela, pa tudi ker ne želijo odpuščati svojih ljudi, želijo obdržati maksimalno število inženirjev. Svoje trenutne sodelavce sem vprašal, kdo bi želel z mano prestopiti k Ducatiju, vendar nanje nisem želel pritiskati, saj vem, da imajo pri Yamahi zelo dobre pogoje. Nudijo jim veliko dodatkov in udobja. Medtem pa gradimo ekipo korak za korakom. Koščki padajo na svoje mesto in kot vedno bo z mano Juanito.”

V MotoGP sicer zadnje čase mehaniki in inženirji sledijo dirkačem. Valentino Rossi je naprimer skupino mehanikov prestopil iz Honde k Yamahi, nato k Ducatiju, zatem pa nazaj k Yamahi. “Nekateri dirkači želijo svojo ekipo vzeti s sabo, tako kot je to storil Rossi,” je dejal Lorenzo. “Včasih si prepričan, da so ljudje, s katerimi delaš, najboljši. Če bi šli z mano, bi to pomagalo pri samozavesti, toda včasih pomisliš, da tvoja ekipa ni nujno tudi najboljša. Prepričan sem, da bo moja ekipa prihodnjo sezono zelo konkurenčna in izkušena,” je še dodal Španec.

Foto: Yamaha

16 Comments

 • Doris Bordon

  to je delo novinarjev mrhovinarjev….delat zgago med rajo….
  jaz sem šele po ogledu sobotnega filma o dirkačih spoznala, da Lorenzo sploh ni tak, kot ga prikazujejo… Čisto drugače gledam na njega, spoštljivo….
  No, ga pa še vedno ne maram, roko na srce… 😛

 • Vojko Bauman

  Res ni največji šarmer 🙂
  Samo tu se gre za dirkanje in ne priljubljenost 🙂
  Marsigdo ne pozna ozadja, obsojevat pa znajo vsi, brez da se kaj preveri prej 🙂

 • Rok Hozjan

  Koji debil…..Priskrbeli so mu naslov prvaka zdaj pa spet niso najboljsi…Golazen…Fuj….GO 46 VALE

 • Bojan Pintar

  …pisanje v slogu rumenega tiska,,,razočaran….sem vas rad bral vendar izgubljate tla pod nogami 🙁

 • Mirko Widmayer Čulk

  Naslov članka bolj kot kaj drugega,le ne pove vsega.Je pa dejstvo,da je Ducati dosti bolj kompleksen motor in je logično,da je vodstvo vztrajalo pri tem,da ostanejo v veliki večini sedanji tehniki,ki so motor skonstruirali in razvijali.Kar pa blebeta Lorenzo,je pač zgodba za novinarje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja