Lorenzo pojasnil okoliščine poškodbe na treningu

Avtor prispevka: , objavljeno 23. januarja 2019 .

Jorge Lorenzo je imel v drugem delu lanske sezone obilico težav s poškodbami, zdaj pa je pred začetkom testiranj s Hondo naletel na nove težave, saj si je še enkrat poškodoval levo zapestje in bo moral izpustiti prva testiranja. Petkratni svetovni prvak je ob moštveni predstavitvi pojasnil okoliščine nesreče, ki bo okrnila njegove in ekipne priprave na sezono.

“Bil je prvi dan vožnje na progi za dirt track,” je pojasnil Lorenzo. “Naredil sem napako, saj proge nisem dobro pregledal, zato nisem videl, da je bila na nekaterih delih mokra in polna blata. Na površju je zgledala popolno in suho, toda spodaj je bilo blato. Ko sem pripeljal na ta del mi je spodneslo prednje kolo in doživel sem precej neumno nesrečo. Na žalost moje zapestje po padcu na Tajskem lani še ni bilo povsem razgibano, kar je zagotovo vplivalo na razporeditev sile udarca in skafoidna kost je počila,” je še dodal.

Španec bo zdaj počival vse do 23. februarja, ko se začnejo testiranja v Katarju. “Idealno bi bilo, če bi lahko testiral že v Sepangu (6. februarja), toda do takrat nas loči le nekaj dni, zato smo se odločili, da počakamo 34 dni, do testiranj v Katarju. Dvomim, da bom popolnoma pripravljen, verjetno bolj 80 ali 85-odstotno, potem pa pričakujem, da bom na prvi dirki sezone nekje 90 do 95-odstotno pripravljen.

Seveda nisem pričakoval, da bom padel. Bil je zelo nesrečen padec in položaj v katerem smo zdaj ni idealen, toda zdaj je, kar je in ne ostane nam drugega, kot da s fizioterapevti delamo čim bolje. Ta petek bomo počasi začeli z razgibavanjem in tako korak za korakom odpravili poškodbo.”

Lorenza bo na testiranjih v Sepangu nadomeščal Hondin testni dirkač, Stefan Bradl.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish