Lorenzo počasnejši, kot je pričakoval

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2016 .

Jorge Lorenzo je v Austinu premagal vse tekmece, razen Marca Marqueza, ki je v Teksasu vozil v povsem svojem razredu. Dirkač Yamahe pa je priznal, da je bil na dirki počasnejši, kot je pričakoval.

Aktualni prvak se je kmalu po začetku dirke lahko oddahnil, saj sta odstopila neposredna tekmeca Dovizioso in Rossi. Zatem je lahko le prikrižaril do drugega mesta, šest sekund za zmagovalcem.

“Po padcu pri visoki hitrosti na ogrevanjih je bilo zame zelo pomembno končati dirko in osvojiti teh 20 točk,” je povedal Lorenzo. “Po padcu sem izgubil samozavest. Težko sem se prepričal, da sem lahko dovolj dober, da dirko končam na stopničkah. To mi je uspelo po dobrem štartu, toda potem so se pojavile težave na zaviranjih. V želji, da ostanem v vodstvu sem prepozno zaviral v prvem ovinku in v lasnicah, s tem pa sem naredil nekaj napak. Upal sem, da bom hitrejši, toda danes to ni bilo mogoče.

Iz kroga v krog sem bil počasnejši. Danes zmaga ni bila dosegljiva. To sem vedel v sedmem ali osmem krogu, zato sem se osredotočil na to, da pridem do cilja in osvojim teh 20 točk.”

Največja težava Yamahinega motocikla je bila torej zavorna moč. “Ves konec tedna sem lahko zaviral tako, kot je treba. Na dirki, s trdo zadnjo gumo in polno posodo goriva pa se nisem mogel upočasniti, kolikor bi bilo potrebno. Ne vem kaj se je spremenilo, toda imel sem veliko težav. Zgledalo je, kot da sem zgrešil zavorne točke. V Katarju sem bil hitrejši, kot sem pričakoval in sem postavil celo rekord proge. Tu pa je bilo ravno obratno, bil sem počasnejši, kot sem pričakoval. Toda danes so vsi imeli težave, le Marquez je bil, tako kot v zadnjih letih, tukaj tisti, ki je napravil razliko. Nisem ga mogel loviti,” je še pojasnil Lorenzo.

Foto: Yamaha